Mikijelj: Morsko dobro spremno da upravlja Lukom Budva

"Pri donošenju ovakve odluke kao jedan od razloga Vlada se vodila time što Opština gotovo godinu dana nije uspjela da sprovede u djelo preuzimanje Luke, a što je garantovala da će izvršitii to mirnim putem kroz dogovor sa prethodnim korisnikom Dukley Marine”

5840 pregleda 99 reakcija 54 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Boris Pejović
Mikijelj, Foto: Boris Pejović

Izvršni direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj pozdravio je odluku Vlade kojom je Luka Budva dodijeljena tom javnom preduzeću na upravljanje.

“Na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore stavljen je van snage Zaključak kojim je data saglasnost da se Luka Budva da na korišćenje Opštini Budva, čime je Luka Budva ponovo vraćena na upravljanje Morskom dobru. Pri donošenju ovakve odluke kao jedan od razloga Vlada se vodila time što Opština gotovo godinu dana nije uspjela da sprovede u djelo preuzimanje Luke, a što je garantovala da će izvršitii to mirnim putem kroz dogovor sa prethodnim korisnikom Dukley Marine”, kazao je Mikijelj.

On je pozdravio ovakvu odluku Vlade Crne Gore.

"Obavještavamo javnost da smo spremni da preduzmemosve aktivnosti kako bi Luka Budva u što skorijem roku profunkcionisala na zadovoljstvo grada i građanaBudve, kao i svih turista, te da će se konačno ova višedecenijska nepravda ispraviti, za što smo se i borili svih prethodnih godina, a na čemu smo aktivno radili od 2021. godine”, zaključio je Mikijelj.

Bonus video: