Vlada: Sve trgovine ispunile obavezu o ograničavanju marži, dodatno obogatili ponudu povoljnih proizvoda

"U jednom od trgovačkih lanaca, razlika u cijenama prije i nakon početka akcije na pojedine artikle doseže čak 48 odsto, a kada se sagleda potrošačka korpa koja obuhvata sve artikle, prosječno umanjenje cijena iznosi oko 20 odsto", ističu iz Vlade

6956 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada je saopštila da su sve trgovine, koje imaju maloprodajne objekte ukupne kvadrature iznad 600 kvadratnih metara, ispunile obavezu iz Odluke o ograničenju marži, te da je to rezultiralo sniženjima na korist građana.

"Akcija 'Limitirane cijene' u punom je jeku i obuhvata širok spektar proizvoda, a zahvaljujući zajedničkom naporu Vlade i privrede, građanima Crne Gore je u pojedinim lancima na raspolaganju i preko 600 artikala po sniženim cijenama", navodi se u saopštenju..

Ističu da, u jednom od trgovačkih lanaca, razlika u cijenama prije i nakon početka akcije na pojedine artikle "doseže čak 48 odsto", a da, kada se sagleda potrošačka korpa koja obuhvata sve artikle, prosječno umanjenje cijena iznosi oko 20 odsto.

Kažu da su, osim toga, trgovinski lanci dodatno obogatili ponudu povoljnih proizvoda zadržavajući i svoje uobičajene akcije, "čime je izbor pristupačnih artikala dodatno proširen, što je posebno korisno za građane".

"U ovom kontekstu, važno je istaći i podršku crnogorskim proizvođačima, čime se ne samo podstiče domaća ekonomija, već se naglašava važnost korišćenja proizvoda iz Crne Gore. Domaći proizvodi zauzimaju posebno mjesto u ovoj inicijativi, omogućavajući da više sredstava ostane u lokalnoj zajednici i doprinese razvoju domaće privrede", navodi Vlada.

Ukazuju i da tržišne inspekcije redovno kontrolišu objekte, podsjećajući da su za nepoštovanje Odluke predviđene kazne.

Vlada je dostavila i kompletan spisak sniženih artikala u jednom od trgovinskih lanaca, koji se može preuzeti OVDJE.

Bonus video: