Aerodromi raspisali konkurs za izbor direktora

Poželjno je, kako su kazali, da kandidat posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da "posjeduje visoke etičke standarde i integritet"

8304 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore raspisali su otvoreni javni konkurs za izbor izvršnog direktora.

Direktora kompanije biraju na određeno vrijeme do četiri godine.

"Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat mora da ispunjava i sledeće uslove: visoko obrazovanje u obimu 240 kredita CSPK-a (VII-1 stepen stručne spreme); da ima pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja; znanje engleskog jezika – srednji nivo", navodi se u saopštenju.

Poželjno je, kako su kazali, da kandidat posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da "posjeduje visoke etičke standarde i integritet".

"Kandidat koji se prijavljuje za Javni konkurs je dužan dostaviti i: prijavu za radno mjesto (prijava mora da sadrži podatke kandidata: ime i prezime, adresu, kontakt telefon i imejl adresu); diplomu o stečenom obrazovanju ili fotokopiju ovjerenu pred nadležnim organom; radnu biografiju – CV; ovjerenu kopiju lične karte; izvod iz matične knjige rođenih; dokaz da ima najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva na poslovima upravljanja; uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, ne starije od šest mjeseci od dana objavljivanja oglasa; uvjerenje od nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, ne starije od šest mjeseci od dana objavljivanja oglasa", piše u saopštenju.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Kandidati su dužni da kompletnu dokumentaciju i dokaze dostave u originalu ili u ovjerenoj kopiji, u zatvorenoj koverti na adresu: Aerodromi Crne Gore AD Podgorica, Poštanski fah 202, sa naznakom: "Za otvoreni Javni konkurs za izbor Izvršnog/e direktora/ice Aerodromi Crne Gore AD".

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u štampanim medijima. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati, napominju Aerodromi.

Bonus video: