CBCG nagradila najbolje biznis ideje učenika škole "Mirko Vešović"

Prvu nagradu u iznosu od 500 eura osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo

3165 pregleda 2 komentar(a)
Foto: CBCG
Foto: CBCG

Tradicionalno školsko takmičenje učenika za najbolju biznis ideju podgoričke Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ održano je danas pod generalnim pokroviteljstvom Centralne banke (CBCG).

Kako je saopšteno iz CBCG, odlukom žirija, u čijem je sastavu bila i predstavnica vrhovne monetarne institucije, prvu nagradu u iznosu od 500 eura osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo.

„Riječ je o ideji za efikasno upravljanje otpadom, putem aplikacije koja bi obezbjeđivala mapiranje lokacija za odlaganje smeća, odnosno putem pružanja usluge odnošenja smeća i drugog otpada privatnim i pravnim licima direktno sa njihovih lokacija, bilo na poziv ili na osnovu pretplate“, kaže se u saopštenju.

Iz CBCG su rekli da je drugu nagradu u iznosu od 400 eura osvojila ekipa drugog razreda u sastavu Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše sa biznis idejom Ski map aplikacije.

Kako su kazali, treću nagradu od 300 eura osvojile su učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković, uz mentorstvo Adrijane Mugoše, za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.

„CBCG je obezbijedila ukupni nagradni fond, a u cilju jačanja finansijske edukacije“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, CBCG kontinuirano djeluje na podizanju finansijske pismenosti, posebno među djecom i mladima, i stimuliše ih u sticanju znanja, stavova i vještina u oblasti preduzetništva, kao važnog segmenta ekonomskog razvoja.

Bonus video: