Konatar: Odbijanjem predloga URE Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere

"...ne zaslužuju ovakav neodgovoran i neozbiljan odnos premijera"

20295 pregleda 30 reakcija 28 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, premijer Milojko Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je naglasio da je predlogom URE predviđeno povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere na 450 eura od 1. januara 2025. godine, kako bi bilo dovoljno vremena da se obezbijedi novac u budžetu za sledeću godinu, tako da, kaže, nije postojao niti jedan jedini smisleni razlog da Spajić odbije predlog poslanika URE.

"Odbijanjem Vlade predloga URE o izmjena Zakona o PIO za srazmjerne penzionere, tj. povećanje minimalne penzije i za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura je najbolji dokaz da je Spajić bio neiskren i da opet želi da prevari srazmjerne penzionere u Crnoj Gori, od kojih se većina njih nalazi u najtežem materijalnom položaju i svakako ne zaslužuju ovakav neodgovoran i neozbiljan odnos premijera Spajića i njegove Vlade", zaključio je Konatar.

Bonus video: