Zainteresovane kompanije obišle lokaciju dionice Mateševo-Andrijevica

"Ovaj obilazak je još jednom potvrdio veliko interesovanje renomiranih međunarodnih kompanija za izvođenje ovog projekta, koji će biti finansiran iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta", ističe se u saopštenju Monteputa

6263 pregleda 4 komentar(a)
Detalj tokom posjete, Foto: Monteput
Detalj tokom posjete, Foto: Monteput

Kompanije zainteresovane za izvođenje dionice Mateševo-Andrijevica, zajedno sa predstavnicima kompanije Monteput i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, obišle su lokaciju kojom će se prostirati dionica Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je iz Monteputa.

"Ovaj obilazak je još jednom potvrdio veliko interesovanje renomiranih međunarodnih kompanija za izvođenje ovog projekta, koji će biti finansiran iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta", ističe se u saopštenju.

Obilazak dionice Mateševo-Andrijevica
foto: Monteput

Iz Monteputa su dodali da su tokom posjete, sve zainteresovane kompanije dobile potrebna objašnjenja koja će im pomoći da se što kvalitetnije pripreme za učešće u aktuelnom postupku pretkvalifikacije, kao i u narednim fazama, vezano za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki.

Obilazak dionice Mateševo-Andrijevica
foto: Monteput

"Raduje činjenica da je u kratkom roku veliki broj međunarodnih kompanija izrazio interesovanje, što, uz obavezu poštovanja TEN-T standarda, EBRD pravila nabavki, te drugih važećih nacionalnih propisa i procedura u vezi sa implementacijom složenih građevinskih projekata, garantuje budući kvalitet, bezbjednost i dugotrajnost radova. Zahtjev za pretkvalifikaciju za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki, objavljen je 24. aprila 2024. godine i otvoren je 60 dana. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane kompanije koje ispunjavaju propisane uslove da uzmu učešće i dostave svoje izraze interesovanja", kazali su iz Monteputa.

Bonus video: