Odluka Višeg suda, Ratko Radulović plaća kaznu: Džip "Uniproomu", a ne sindikatu

Bivši sindikalac Boksita, a već četiri godine penzioner Radulović kazao je juče „Vijestima“ da je pomenuto vozilo „skoro vratio Uniprom metalima“ od kojih je dobio informaciju, kako tvrdi, „da Samostalni sindikat Rudnika boksita više ne postoji“
296 pregleda 1 komentar(a)
Ratko Radulović, Foto: Srđo
Ratko Radulović, Foto: Srđo
Ažurirano: 24.07.2017. 16:49h

Viši sud potvrdio je odluku Osnovnog suda u Nikšiću da bivši sindikalac Rudnika boksta Ratko Radulović preda džip marke „hover“ (NK BK 846) procijenjene vrijednosti oko 13.000 eura Samostalnom sindkatu Rudnika boksita, ali se ta pravosnažna presuda već tri mjeseca ne izvršava, nego se Raduloviću od penzije samo odbijaju troškovi parničnog postupka.

Navedeno vozilo Samostalnom sindikatu Boksita ustupio je bivši direktor tog preduzeća Igor Kisenkov po osnovu ugovora od 15. avgusta 2007. kojim je bilo predviđeno da za vozilo radnička organizacija kompaniji isplati 23.016 eura u 12 jednakih mjesečnih rata. Poslije 10 godina vrijednost vozila je umanjena.

Parnica je pokrenuta prije sedam godina, kada je Samostalnim sindikatom rudnika boksita rukovodio bivši predsjednik Borisav Bojanović. Radulović je bio na čelu Samostalnog sindikata do 2010. godine, ali on nije predao tada vozilo svom nasljedniku, koji je od prije nekoliko godina takođe u penziji.

Poslije Radulovićevog penzionisanja, jedno vrijeme koristilo ga je Opštinsko sindikalno povjereništvo iz Nikšića.

Bivši sindikalac Boksita, a već četiri godine penzioner Radulović kazao je juče „Vijestima“ da je pomenuto vozilo „skoro vratio Uniprom metalima“ od kojih je dobio informaciju, kako tvrdi, „da Samostalni sindikat Rudnika boksita više ne postoji“.

„Od Uniprom metala dobio sam potvrdu da sam vozilo vratio i postupio po naredbi stečajnog upravnika. Od penzije mi zbog ove presude odbijaju ukupno 3.200 eura, a već su odbili 1.500 eura. Zbog toga ne mogu da vraćam ratu stambenog kredita. Tu se radilo o dogovoru sudije, advokata i izvršitelja, a ja se na tom suđenju nikad nisam ni pojavio. Opelješili su me, iako auto nije moj“, tvrdi Radulović.

Prema pravosnažnoj presudi, tuženi je bio dužan da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 2.630 eura, a oni su, u međuvremenu, vjerovatno sa zateznim kamatama i troškovima izvršenja narasli.

Nikšićki izvršitelj Radovan Drinčić koji postupa u izvršenju ove presude nije želio da odgovara na pitanja „Vijesti“.

Bonus video: