Stijepović: Tender za jugozapadnu obilaznicu bi mogao biti raspisan do kraja godine

Stijepović je prilikom posjete arheloškom lokalitetu Duklja podsjetio da uprava grada intenzivno radi sa partenerima, Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Svjetskom bankom (SB), na obezbjeđivanju sredstava za projekat, kao i da je u toku ocjena kreditnog rejtinga Glavnog grada.
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.07.2017. 12:33h

Tender za jugozapadnu obilaznicu bi, kako se očekuje, mogao biti raspisan do kraja godine, najavio je danas gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

On je prilikom posjete arheloškom lokalitetu Duklja podsjetio da uprava grada intenzivno radi sa partenerima, Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Svjetskom bankom (SB), na obezbjeđivanju sredstava za projekat, kao i da je u toku ocjena kreditnog rejtinga Glavnog grada.

“Nakon toga ide potpisivanje svih onih formalnosti koje prethode dobijanju kredita tako da očekujem da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju jugozapadne obilaznice”, rekao je Stijepović, saopšteno je iz Glavnog grada.

On je dodao da, kada je u pitanju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorom, najveći investicioni projekat u Podgorici, vrijedan oko 50 miliona eura, ne očekuje da će Glavni grad, a ni Vodovod, imati značajnih dodatnih zaduženja.

“Poznato je da smo za taj projekat dobili grant od devet miliona, 35 miliona je kredit njemačke razojne KfW banke, a u zavisnosti od tenderskih uslova i ponuda, moguće je da se ni Glavni grad ni Vodovod neće dodatno zadužiti”, naveo je Stijepović.

Jugozapadna obilaznica je kapitalni projekat Glavnog grada vrijedan blizu 20 miliona eura koji podrazumijeva izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa kojom bi trebalo da se povežu Petrovačka i Cetinjska magistrala.

Stijepović i regionalni menadžer IFC-a za zapadni Balkan, Tomas Lubek nedavno su potpisali mandatno i pismo o angažovanju savjetnika za realizaciju tog projekta.

Bonus video: