Merkator: Leks Agrokor ne važi za nas

Rješenje koje je u petak donio sud u Ljubljani odnosi se na hrvatski koncern Agrokor i njegove kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj
0 komentar(a)
Merkator
Merkator
Ažurirano: 19.07.2017. 15:14h

Uprava Merkatora demantovala je medijske navode da odluka kojom je Okružni sud u Ljubljani Agrokoru priznao status strane pravne osobe u insolventnom postupku, znači da Merkator dolazi pod odredbe Leksa Agrokor .

Rješenje koje je u petak donio sud u Ljubljani odnosi se na hrvatski koncern Agrokor i njegove kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj, dok se status Merkatora ni u čemu ne mijenja, navela je uprava Merkatora.

“U Merkatoru ćemo odluku suda još proučiti, ali još jednom naglašavamo da Merkator ostaje samostalno i stabilno preduzeće i da odluka suda u tom smislu nije ništa promijenila”, naveli su u Merkatoru, prenosi Hina.

Slovenački mediji su u ponedjeljak objavili da odluka suda u Ljubljani zapravo znači da Merkator, suprotno od onoga što se prije tvrdilo u slovenačkoj Vladi, dolazi pod odredbe hrvatskog posebnog zakona o Agrokoru, koji bi ga zato mogao “finansijski iscrpljivati” u korist matične kompanije i njenih vlasnika, te prodavati “zdrave” kompanije Merkatora u BiH ili Srbiji, ili čak - kako su navodili neki mediji - poslati Merkator u stečaj.

Bonus video: