Procjena Rudnika do 4. avgusta

Nakon završetka procjene biće poznato da li će EPCG otkupiti akcije od A2A i Aca Đukanovića u pljevaljskoj kompaniji
0 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 18.07.2017. 13:58h

Revizorska kuća Deloitte za 69.020 eura, sa uračunatim PDV-om, procijeniće za potrebe Elektroprivrede Crne Gore vrijednost akcija pljevaljskog Rudnika uglja.

To proističe iz ugovora EPCG i Deloitte koji je juče objavljen na portalu Uprave za javne nabavke Crne Gore. U EPCG očekuju, kako je “Vijestima” potvrđeno, da će procjenu vrijednosti akcija Rudnika od revizora imati do 4. avgusta ove godine.

Kao datum potpisivanja ugovora o pružanju ovih usluga navodi se 4. jul, kada je EPCG stavila svoj potpis, a na njegovo objavljivanje se izgleda čekalo nešto duže dok su potpisani papiri iz Beograda stigli poštom.

Ugovor su u ime EPCG potpisali izvršni direktor Tonino Maljo, predstavnik A2A, a u ime Deloitte Beograd Darko Stanisavić direktor revizorske kuće.

Revizor se obaveo da uslugu procjene akcija Rudnika obavi u roku od 30 dana, a naručilac posla da tu uslugu plati najkasnije 60 dana po ispostavljanju fakture.

A2A i brat bivšeg premijera Aco Đukanović traže da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura, dok je posljednja berzanska cijena dionice pljevaljske kompanije iznosi 4,5 eura.

Skupština EPCG je 31. januara ove godine usvojila odluku da razmotri ponudu A2A i Đukanovića o otkupu većinskog paketa 51,69 odsto akcija Rudnika . A2A posjeduje dva miliona akcija ili 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto ili 590 hiljada akcija.

Bonus video: