Lazović vratio stare dugove

Montenegro trade, bivšeg šefa DPS-a u Budvi, izašao iz blokade nakon 7 godina
438 pregleda 3 komentar(a)
Boro Lazović, Foto: Filip Roganović
Boro Lazović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.05.2018. 18:07h

Firma Mogren trade, u vlasništvu nekadašnjeg šefa budvanskog DPS-a i lokalnog parlamenta Bora Lazovića, izašla je iz blokade, pokazuju najnoviji podaci Centralne banke(CBCG). Ta firma, koja je registrovana za usluge pružanja smještaja i ishrane, u blokadi je bila 2.637 dana zbog duga od 144,84 hiljade eura.

U firmi je uveden stečaj krajem marta ove godine po nalogu Privrednog suda. Mogren trade nema evidentiranih nekretnina u svom vlasništvu, niti založnu pokretnu imovinu, a prošlu godinu je završila sa minusom od 57,43 hiljade eura.

Vrhovna monetarna institucija je juče objavila novi, mjesečni, spisak firmi sa blokiranim računima na kome se nalazi 16.71 firma sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,53 hiljade ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u. Novi spisak je uvećan za 27 kompanija u odnosu na prošli mjesec.

Podaci pokazuju da su sa evidencije CRPS-a iz blokade izašle 263 firme. Najveći dužnik koji se skinut sa liste je građevinska firma Euromix-trade koja je bila blokarina svega šest dana zbog duga od 271,285 hiljda eura. Osnivač firme je Tanja Perović. Među firmama koje su dugovale veće sume novca, a izašle su iz blokade je i i firma firma Ekoprom-Ostrog, koja je dugovala 21.933 eura i čiji je račun blokiran 775 dana. Registovana je za preradu i konzervisanje životinjskog mesa, kao i nikšićka firma LP trans, čija je djelatnost drumski prevoz tereta. Ona je izašla iz blokade nakon 493 dana, a dugovala je 137.823 hiljade eura. Osnivač je Miladin Pejović.

Na novoj evidenciji CRPS-a zbog dugovanja se našlo 286 firmi. Najveći dužnik koji je ušao na listu je Beogradnja iz Bara koja je rgistrovana za poslovanje sa nekretninama. Duguje 182,59 hiljada, a u blokadi je 11 dana. Među tri najveće firme po iznosu blokade koje su se našle na listi je i budvanska firma “Auto moto Budva” koja duguje 144,382 hiljade i blokirana je 20 dana.

Registrovana je za tehničko ispitivanje i analize, a osnovao ju je Vlado Glišić. Na spisku je i mojkovačka firma “Pile sajt” koja duguje 61,4 hiljade eura, a u blokadi je osam dana. Osnivač je Angelina Šćekić Konatar.

Bonus video: