Vlada: Turistički projekti se realizuju ugovorenom dinamikom

Kako je saopšteno, usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma koja sadrži pregled aktivnosti na realizaciji pojedinih projekata u skladu sa ugovornim obavezama, sa trenutnim statusom i narednim fazama za njihovu realizaciju
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.07.2017. 16:28h

U Crnoj Gori se većina projekata iz oblasti turizma realizuje ugovorenom dinamikom i u skladu sa Investicionim programima, ocijenjeno je danas na sjednici Vlade.

Kako je saopšteno, usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma koja sadrži pregled aktivnosti na realizaciji pojedinih projekata u skladu sa ugovornim obavezama, sa trenutnim statusom i narednim fazama za njihovu realizaciju.

Vlada je usvojila Predlog za izmjene i dopune Programa gazdovanja šumama za 2017. godinu.

„Izmjena programa uslijedila je nakon što je Uprava za šume u prvoj polovini ove godine izvršila dodatnu doznaku stabala za sječu i izradila izvođačke projekte za korišćenje šuma, čime su stvorene pretpostavke za uvećanje prihoda od djelatnosti šumarstva i veću dostupnost sirovine domaćim drvoprerađivačima“, kaže se u saopštenju Vlade.

Usvojen je, kako se navodi, Predlog za prodaju drvnih sortimenata, uz prethodno angažovanje izvođača radova na sječi stabala, izradi i izvozu drvnih sortimenata.

U diskusiji je pojašnjeno da se radi o pilot projektu koji će biti indikator za reformu čitavog sistema šumarstva, u cilju bolje valorizacije tog značajnog resursa.

„Projekat kojim je predviđena prodaja drvnih sortimenata sa lagera Uprave za šume, uz prethodno angažovanje izvođača radova na sječi stabala, izradi i izvozu drvnih sortimenata biće sproveden u okviru područnih jedinica Pljevlja, Žabljak, Kolašin i Berane“, pojašnjava se u saopštenju.

Bonus video: