Biznismen blokiran zbog 100.000 duga

Poslovanje Dedića ispituje tužilaštvo u Srbiji, zbog navodnih veza sa grupom optuženog narko šefa Darka Šarića
176 pregleda 0 komentar(a)
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.07.2017. 18:48h

Država je blokirala imovinu budvanske kompanije “MVM Invest“ biznismena Blaža Dedića, zbog poreskog duga od 100.000 eura.

Hipoteka je stavljena na Dedićevu parcelu od 3.200 metara kvadratnih na brdu Košljun, iznad Budve.

Poslovanje Dedića ispituje tužilaštvo u Srbiji, zbog navodnih veza sa grupom optuženog narkošefa Darka Šarića i privatizacijom tamošnjih hotela...

Hipoteka je upisana sredinom juna u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnina zbog, kako se navodi, poreskog potraživanja od ukupno 100.129,66 eura.

To je urađeno na osnovu zaključka Područne jedinice Poreske uprave Budva.

Dedićeva firma “MVM Invest” vlasnik je i parcele od 1.528 metara kvadratnih u Kotoru, na lokalitetu Kubasi, na koju je takođe upisana hipoteka na ime poreskog duga od svega 506,14 eura.

Teret je lani stavila Opština Kotor krajem prošle godine.

Dedićev zemljišni kompleks na Košljunu ranije je blokirala i češka firma “Lunez one“, na ime preuzimanja duga od 1,1 miliona eura prema Prvoj banci.

“Vijesti” su prije četiri godine otkrile da je češka firma preuzela dugovanja prema Prvoj banci budvanske kompanije “Max prestige“ koja gazduje istoimenim hotelom u Budvi.

“Lunez one” je još krajem 2012. otkupila oko 15 miliona eura duga prema Prvoj banci, između ostalih i firme “Max prestige”.

U isto vrijeme kada je preuzela dugovanja hotela “Max prestige” kompanija je otkupila i dugovanja Dedićeve firme “MVM invest” od 1,1 miliona eura prema Prvoj banci i upisali hipoteku na zemljište na Košljunu.

“Max prestigom” formalno upravlja Bojan Stanojković, kojeg mediji povezuju sa Pljevljakom Darkom Šarićem. Kao djelatnost češke firme “Lunez one” navodi se iznajmljivanje i upravljanje nekretninama, a piše da je njen osnivač kompanija “Serraghis Loan Manegment ltd”, registrovana na Kipru. Dedićeva druga firma “Maestraltours” vlansik je luksuznog bečićkog hotela “Mediteran“. Zbog duga, u firmi je bio uveden stečaj, a vlasnici su godinama pokušavali da prodaju hotel, ali nijesu našli kupca.

Bonus video: