Od boravišnih taksi 671.000€

Odžić je istakao da je inspekcijski nadzor uticao i na povećanje broja legalnih izdavaoca, pa je ove godine u Sekretarijatu za privredu izdato i 150 rešenja više nego lani
58 pregleda 0 komentar(a)
PEtar Odžić, Foto: Vuk Lajović
PEtar Odžić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.07.2017. 20:24h

Opština Budva za prvih šest mjeseci naplatila je oko 671.000 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 160.000 više nego u istom periodu lani.

To je saopštio v.d. sekretara za finansije i direktor Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić, navodeći da je za 68.578,83 eura ostvarena veća naplata kod izdavaoca privatnog smještaja.

“Lokalna turistička inspekcija je od 20. juna krenula sa terenskim kontrolama, u cilju povećanja broja legalnih izdavaoca smještaja, kao i u cilju što bolje naplate boravišne takse koja predstavlja prihod lokalne i Nacionalne turističke organizacije. U protekelih desetak dana, 12 ekipa lokalne turističke inspekcije napravile su 1.094 terenske inspekcijske kontrole, što je rezultiralo povećanjem broja rješenja za izdavanje smještaja i bolju naplatu boravišne takse u odnosu na isti period prošle godine“.

Odžić je istakao da je inspekcijski nadzor uticao i na povećanje broja legalnih izdavaoca, pa je ove godine u Sekretarijatu za privredu izdato i 150 rešenja više nego lani.

“Novina je da će ove godine turističke inspekcije na terenu biti do kraja septembra, kako bi se što bolje kontrolisala naplata boravišne takse na samom kraju turističke sezone. U cilju boljeg praćenja sezone, intenzivno ćemo raditi na unapređenju saradnje sa državnom turističkom inspekcijom, kako bismo u narednim godinama smanjili broj nelegalnih izdavaoca smještaja i unaprijedili našu turističku ponudu“.

Bonus video: