Kolić Simoviću: Niste nam odgovorili za jaja

"S naše tačke gledišta, širenje spiska osnovnih namirnica jajima, donio bi samo dobro našim građanima, našim farmerima, a siguran sam da i vi mislite samo dobro istim"
133 pregleda 3 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.06.2017. 13:11h

Poslanik i potpredsjednik Demokrata Dženan Kolić pitao je potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića da li će se lista osnovnih ljudskih namirnica proširiti i jajima.

Kolić je reagovao na saopštenje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u kojem je navedeno da je njihove predstavnike na terenu sa proizvođačima, otkupljivačima i izvoznicima, zatekla konferencija za novinare Demokrata".

"S naše tačke gledišta, širenje spiska osnovnih namirnica jajima, donio bi samo dobro našim građanima, našim farmerima, a siguran sam da i vi mislite samo dobro istim. Mi, u Demokratskoj Crnoj Gori, sjetili smo se, pored jaja, i vaše reakcije, prilikom posjete Bijelom Polju, koja je bila blago rečeno iznenađujuća, kada ste čuli za situaciju u Bjelasici Radi, a na jednom od sastanaka sa radnicima i menadžmentom fabrike, obećali da ćete supstituisati uvoz, i da će fabrika raditi. Napominjem vas da je fabrika u stečaju tačno mjesec dana, radnici na birou za zapošljavanje, mašine ugašene, a kamioni parkirani. Da li se tako iskorišćava ovaj potencijal? Da li tako izgleda fabrika koja radi", pitao je Kolić Simovića.

Dodao je da je ovo "samo početak napominjanja, kako se ne biste i sljedeći put kada posjetite naš grad iznenadili kada čujete za stanje u fabrici".

Bonus video: