Turiste u Ulcinju dočekuje gužva i intenzivna gradnja

Vlada prava groznica - da se digne još jedan sprat, doda još jedna soba, iako je na snazi zabrana radova, kaže Elezagić (SDP)
70 pregleda 3 komentar(a)
gradilište, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
gradilište, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 22.06.2017. 19:30h

Prvi veći talas turista očekuje se u Ulcinju početkom naredne sedmice, ali početak nove sezone neće proteći bez starih problema.

Već u predsezoni evidentne su ogromne saobraćajne gužve, nedostatak parkinga, dotrajala komunalna infrastruktura, ali i, uprkos zabrani, intenzivna gradnja.

Predsjednik kluba odbornika SDP-a Skender Elezagić tvrdi da niko od nadležnih ne razmišlja o pripremi sezone, “od koje zavisi egzistencija 90 odsto građana“.

“To je bilo jasno još negdje na proljeće, kada je izdato saopštenje sa sjednice Državnog koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone, gdje je rečeno da je Ulcinj jedina opština koja još nije donijela Program pripreme”.

On je ironično prokomentarisao da se u gradu “ipak nešto radi“.

“Iako je formalno na snazi odluka o zabrani gradnje, gradom vlada prava groznica - da se digne još jedan sprat, doda još jedna soba, ubaci još jedna terasa ili kiosk na javnoj površini”.

Šef komunalne policije Saubih Mehmeti kazao je da su upoznati sa odlukom predsjednika Opštine Nazifa Cungua o zabrani gradnje od 15. juna.

“Naši inspektori imaju ovlašćernja da kazne izvođače radova i zabrane dalju gradnju”.

On nije mogao da precizira da li je i koliko prijava do sada podnijeto.

Elezagić je podsjetio da je u Ulcinju zadnjih godina izgrađeno dosta objekata sa vrlo kvalitetnim smještajem.

“To može da bude mač sa dvije oštrice, jer ako dovedemo goste koji nikada do sada nisu odmarali u Ulcinju i ako ih sačeka sav ovaj haos, biće to dugoročno nepopravljiva šteta za turizam”.

Elezagić je rekao da je turistička sezona počela, a “da se gostima ne možemo pohvaliti ni najmanjim poboljšanjima u komunalnoj infrastrukturi“.

Predsjednik NVO Zeleni korak Dželal Hodžić kazao je da je lokalna vlast isključila nevladin sektor iz pripreme sezone:

“To je prvi put još od doba komunizma. Ova vlast je i definitivno posvađana sa narodom”, kazao je Hodžić, ocijenivši da je grad u haotičnom stanju.

Bonus video: