Nurković: Za stanje u Montenegro erlajnsu i drugim saobraćajnim kompanijama kriv je kadar SDP

Nurković je najavio da će o detaljima u vezi sa stanjem i pomoći Montenegro erlajnsu i željezničkim preduzećima javnost uskoro detaljno upoznati
81 pregleda 10 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Gov.me
Osman Nurković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.06.2017. 10:08h

Ministar saobraćaja Osman Nurković (BS) kazao je juče “Vijestima” komentarišući izjavu poslanika SDP Raška Konjevića da dva miliona eura državne pomoći Montenegro erlajnsu nije iskorišćeno za vraćanje kredita Prvoj banci, ali nije precizirao za šta je kompanija utrošila novac.

Konjević je juče rekao da Specijalno državno tužilaštvo što prije treba da pokrene istragu o dodijeljivanju državne pomoći Montenegro erlajnsu od dva miliona eura od čega je najznačajniji dio iskorišćen za vraćanje kredita Prvoj banci, ali se kasnije ispravio i rekao da je u pitanju Hipotekarna banka i da to ne mijenja činjenicu da je taj novac isplaćen mimo zakona.

Nurković je najavio da će o detaljima u vezi sa stanjem i pomoći Montenegro erlajnsu i željezničkim preduzećima javnost uskoro detaljno upoznati.

Nurković je kazao da je za stanje u Montenegro erlajnsu i drugim saobraćajnim kompanijama kriv kadar SDP koji je godinama za njih bio nadležan i kojima je jedina briga bila kako će zadržati svoje funkcije.

Dugogodišnji ministar saobraćaja bio je Ivan Brajović, koji je prije dvije godine sa istomišljenicima napustio SDP i osnovao Socijaldemokrate. Brajović je sada predsjednik Skupštine.

"Nakon šest mjeseci od kako sam ministar, ja ne mogu biti odgovoran za stanje u sektoru saobraćaja. Pokušavamo da spasimo ovu kompaniju i na ozbiljnom smo putu da to uradimo", rekao je Nurković.

Bonus video: