Kako da računovodstvena i revizorska profesija budu u funkciji održivog razvoja

Organizator je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore i Institut računovođa i revizora Srbije
82 pregleda 0 komentar(a)
Simpozijum računovođa i revizora Crne Gore:, Foto: Slavica Kosić
Simpozijum računovođa i revizora Crne Gore:, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.06.2017. 13:26h

Simpozijum računovođa i revizora Crne Gore na temu „Računovodstvena profesija u funkciji održivog razvoja“ počeo je danas u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

„Brze društvene promjene, izmjene zakonske regulative i neminovnosti usvajanja novih stručnih i naučnih znanja, odražavaju se i na razvoj računovodstvene profesije, koja zauzima važno mjesto u poslovnom životu, kako pojedinaca preduzetnika, tako i malih i velikih preduzeća, kompanija, pa samim tim i društva u cjelini. Tema koju ste odabrali – održivi razvoj, odrednica je budućnosti i zahtijeva nov način razmišljanja, pa onda i nov unapređen koncept rada zasnovan na planiranom trošenju i čuvanju prirodnih resursa“, kazala je Irena Vučković sekretarka za finansije, turizam i ekonomski razvoj u Opštini Herceg Novi.

Predsjednik Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) doc. dr Vinko Nikić je istakao da je cilj ovakvih okupljanja unapređenje prakse i bolja budućnost profesije, naročito u svijetlu ekonomskih reformi i eurointegracija Crne Gore.

Kako je kazao, nada se da će Simpozijum odgovoriti očekivanjima i postaviti smjernice kako da računovodstvena i revizorska profesija budu u funkciji održivog razvoja naše zemlje.

Organizator je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore i Institut računovođa i revizora Srbije, uz podršku Centralne banke Crne Gore.

Bonus video: