U maju izdali 159 kazni, kao i 8 zabrana rada

Izrečena je mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti kod osam poreskih obveznika - preduzetnika Nade Strahinje i Svetlane Vasiljević, vlasnika kafe bara 084 i kafane Podgorica, kao i preduzeću “What's up” iz Budve, kotorske Ivetić grupe u čijem je vlasništvu picerija Bašta, kao i preduzeća Vidd Boka, vlasnika restorana Bokeljska kužina i snek bara Bistro BK
1 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2017. 18:13h

Poreska uprava (PU) je prošlog mjeseca provjeravala poslovanje 1.112 poreskih obveznika. Kod 96 je utvrđena nepravilnost zbog čega je izrečeno 159 kazni vrijednih 213 hiljada eura.

To je saopšteno juče iz PU kojom rukovodi Miomir. M. Mugoša.

Izrečena je mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti kod osam poreskih obveznika - preduzetnika Nade Strahinje i Svetlane Vasiljević, vlasnika kafe bara 084 i kafane Podgorica, kao i preduzeću “What's up” iz Budve, kotorske Ivetić grupe u čijem je vlasništvu picerija Bašta, kao i preduzeća Vidd Boka, vlasnika restorana Bokeljska kužina i snek bara Bistro BK.

Ta mjera biće izrečena i kod četiri poreska obveznika kod kojih je utvrđeno da su nastavili sa obavljanjem nelegalnog poslovanja i pored izrečene prekršajne kazne u proteklih mjesec dana. Obveznici kod kojih su u proteklih mjesec dana utvrđena dva ili više prekršaja su Talas E, caffe bar Papilon Budva, ulcinjski preduzetnici Kajević Amel i Sulejman Shaptafovik koji su vlasnici picerije Aqurello i Amore, kao i podgoričkog preduzetnika Arif Muhardi koji drži pekaru „Dimi“... Iz PU su saopštili da je formiran Koordinacioni tim za efikasnije kontrole tokom ljetnje sezone.

Bonus video: