Nije formiran odbor povjerilaca za “Dakić”

Radinović je objasnio da predstavnici bivših radnika ne mogu imati zastupnika u odboru povjerilaca jer su njihova potraživanja obezbijeđena. Najveće neobezbijeđeno potraživanje ima Poreska uprava (10,8 miliona), zatim Glavni grad (4,6 miliona), Vodovod (81.000), CEDIS (64,9 hiljada) i Lovćen osiguranje (42 hiljade)
99 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Luka Zeković
Milan Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.05.2017. 18:41h

Na sastanku povjerilaca „Radoja Dakića“ u stečaju, juče u Privrednom sudu, nije formiran odbor povjerilaca jer se od šest povjerilaca sa neobezbijeđenim potraživanjima pojavio samo predstavnik Poreske uprave.

Pojedini povjerioci tražili da se sastanak odloži, ali jedan od dvojice stečajnih upravnika u ovom predmetu Ranko Radinović to nije dozvolio jer je rok za prvi sastanak povjerilaca i moguće formiranje odbora 40 dana, a od uvođenja stečaja u „Dakić“ je prošlo šest mjeseci.

Advokat Branislav Ćupić prigovorio je upravniku što se sastanak održava prije konačne odluke Apelacionog suda po njegovoj žalbi kojom se traži poništenje odluke o pokretanju strečaja. On je tražio izuzeće stečajnog upravnika jer smatra da je nedopustivo da upravnik piše odgovor na žalbu upućenu Apelacionom sudu.

Radinović je objasnio da predstavnici bivših radnika ne mogu imati zastupnika u odboru povjerilaca jer su njihova potraživanja obezbijeđena. Najveće neobezbijeđeno potraživanje ima Poreska uprava (10,8 miliona), zatim Glavni grad (4,6 miliona), Vodovod (81.000), CEDIS (64,9 hiljada) i Lovćen osiguranje (42 hiljade).

Stečajni upravnik u ovom postupku Mladen Marković imenovan je za zastupanje pred organima Srbije gdje je „Dakić“, takođe, posjedovao imovinu.

Prije jučerašnjeg ročišta bivši dakićevci protestovali su ispred zgrade Vlade. Njihov predstavnik Milan Vukčević kazao je da su iznenađeni izjavom premijera Duška Markovića da je njihov predmet kod suda i da nije u ingerenciji Vlade. On je rekao da su se zbog toga obratili ombudsmanu.

Bonus video: