Ćulafić: Za haos je kriva inspekcija

On je rekao da je upravna inspekcija, ne koristeći represivne mjere, bila vjetar u leđa lokalnoj upravi u Kolašinu da “postupa mimo zakona i obespravi radnike”
318 pregleda 0 komentar(a)
Goran Ćulafić, Foto: Dragana Šćepanović
Goran Ćulafić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 11.05.2017. 19:05h

Za haotičnu situaciju radnika u kolašinskoj upravnoj inspekciji, odgovorna je Upravna inspekcija, tvrdi rukovodilac kancelarije za zaštitu prava zaposlenih u Savezu sindikata Crne Gore Goran Ćulafić.

On je rekao da je ta inspekcija, ne koristeći represivne mjere, bila vjetar u leđa lokalnoj upravi u Kolašinu da “postupa mimo zakona i obespravi radnike”.

Prema Ćulafićevim riječima, obustavljene su i sindiklane aktivnosti, jer su uručeni otkazi predsjednicima sindikalnih organizacija u Centru za kulturu i lokalnoj upravi.

“Smatram da su razlozi uručenja rješenja o otkazu Darku Bulatoviću i Vesku Rakočeviću, isključivo njihove sindikalne aktivnosti.

U prilog tome je i činjenica da je pokrenut spor protiv radnika zbog, navodno, neligitimnog štrajka.

Međutim, pred sudom je dokazano da je štrajk bio legitiman i u skladu sa zakonom, pa je tužbeni zahtjev odbijen kao neosnovan“, kazo je rukovodilac kancelarije za zaštitu prava zaposlenih u Savezu sindikata Crne Gore Ćulafić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Opština Kolašin je od radnika naplatila sindikalnu članarinu, ali taj novac je zadržala. Zbog toga je, objasnio je, pokrenut spor pred sudom.

Ćulafić tvrdi i da opštinska Komisija za žalbe radi u nekompletnom sastavu. Predsjednik te komisije, tvrdi on, već mejesecima ne prisustvuje radu te komisije.

Bonus video: