Zec ima favorite prije tendera?

“Nije tačno ništa od toga što pretpostavljate ili ste čuli. Nemam komentar”, kazao je “Vijestima” Zec
108 pregleda 1 komentar(a)
Karisma, Ulcinjska rivijera, Foto: Azra Adrović
Karisma, Ulcinjska rivijera, Foto: Azra Adrović
Ažurirano: 09.05.2017. 14:48h

Predstavnici manjinskih akcionara Ulcinjske rivijere, okupljeni u Udruženju akcionara tog hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) sumnjiče izvršnog direktora Radomira Zeca da promoviše i favorizuje kompaniju Karisma, prije raspisivanja tendera za izdavanje u zakup dijela imovine.

Zec, međutim, to negira.

“Nije tačno ništa od toga što pretpostavljate ili ste čuli. Nemam komentar”, kazao je “Vijestima” Zec odgovarajući na pitanje da li je tačno da favorizuje Karismu i zašto je na skupštini akcionara iza njega na zidu bilo idejno rješenje Karisme čiju prezentaciju akcionari nijesu dozvolili prije oglašavanja tendera .

Na skupštini akcionara 27. aprila voljom većinskih vlasnika, državnih fondova i Vlade, donijeta je odluka o izdavanju u dugoročni zakup dijela imovine Ulcinjske rivijere. Zec je tada kazao da je firma Karisma Hotels&Resorts, s kojom godinama pregovaraju, odlučna da zakupi hotele Olimpik, Belvi i auto-kamp Neptun i da na tom prostoru izgradi luksuzan rizort.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” direktor Ulcinjske rivijere pokušao je na skupštini akcionara da nepoznatoj osobi omogući da prezentuje idejno rješenja mogućeg zakupca, što akcionari nijesu dozvolili.

Nepoznata osoba je akcionarima predstavljena kao “prijatelj” menadžmenta.

Na zidu iza Zeca, koji je predsjedavao skupštinom akcionara, bilo je idejno rješenje zajedno sa pratećim tehničkim podacima.

Predstavnik Udruženja manjinskih akcionara Tripko Krgović pitao je u kom svojstvu nepoznato lice treba da obavi prezentaciju i konstatovao da to prihvataju samo ako ona dolazi od Vlade koja je zakazala skupštinu i poslala predlog skupštinske odluke. On je pitao i koji su očekivani benefiti od zakupa za Ulcinjsku rivijeru kao preduzeće.

Predstavnica Vlade Nada Mihailović rekla je da prvi put vidi idejno rješenje i da ono ne dolazi od Vlade, te da u ovom trenutku ne može da kaže koji su budući finansijski efekti od zakupa.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović je naveo da je došlo do nepovjerenja među manjinskim akcionarima po pitanju ovog posla, da za to nema razloga i da treba da vjeruju u dobre namjere Vlade.

Krgović je saopštio na skupštini akcionara “da se radi o neviđenoj korporativnoj i pravnoj perverziji kojom menadžment želi da predlagaču odluke objasni svrsishodnost njegovog predloga i da se ovime vrši promocija i favorizovanje Karisme na tenderu koji još nije ni raspisan”.

On je dodao da, u stvari, štiti menadžment i predstavnike Vlade od njih samih jer nijesu svjesni koju težinu neki postupci i riječi imaju i vrlo lako mogu postati predmet krivične odgovornosti.

Nakon ovog upozorenja, svi akcionari su prihvatili predlog predstavnika manjinskih akcionara i nepoznatom licu, ipak, nije dozvoljeno da prezentuje Karismino idejno rješenje za hotele Olimpik i Belvi.

Bonus video: