DF: O Luštici odlučivati "bez rukavica"

U Frontu vjeruju u "razboritost Luštičana i njihovu riješenost da ne dozvole da budu izmanipulisani praznim obećanjima DPS čiji premijer, u svom premijerskom satu, ne zna ni toponime na Luštici pravilno da pročita"
1 komentar(a)
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.04.2017. 12:56h

Iz Demokratskog fronta (DF) ističu da je prethodne dvije godine koalicija DPS - Izbor u njihovim saopštenjima i megalomanskim projektima često spominjala Lušticu.

“No, nisu oni to radili iz neke ljubavi ili brige prema stanovništvu tog kraja već čisto mešetarski i trgovački. Prodaće zemlju, a novac će se po ustaljenoj dvedesetsedmogodišnjoj matrici odliti u centralu u Podgorici. Djela govore više od riječi, a njihova su takva da jasno kazuju da ništa nisu uradili u prethodne dvije i po godine za Lušticu i Luštičane!”, navode iz DF-a

“Upitate li ih da vam nešto kažu o istoriji tog kraja ili, ne daj Bože, o svakodnevnim problemima Luštičana, nećete dobiti odgovor. Ne znaju oni nista o luštičkim kapetanima, o maslinjacima, o vrijednim luštičkim porodicama! O nacionalizaciji zemlje na Zanjicama koja je sada u rukama famozne Vektra Boke! Ne znaju oni da su Luštičani za Božić nekoliko dana bili bez struje i da su prekidi napajanja na poluostrvu česti! Kakva takva smo ekološka drzava, a Luštici divljih deponija ne fali!Teret Morskog dobra nose i one parcele koje su i po dva kilometra udaljene od obale,a prisjetićemo se “morskom obalom, u smislu ovog zakona, smatra se pojas kopna ograničen linijom do koje dopiru najveći talasi za vrijeme najjačeg nevremena”! DF se snažno borio protiv usvajana ovakvog Zakona!”, navode iz DF.

Poručuju da će Luštičani, ali i svi građani Crne Gore imati problem usvoji li se Nacrt zakona o prostornom planiranju CG koji je u najavi.

“Lokalnoj samoupravi će prostor djelovanja biti smanjen, a lokalno stanovništvo se neće ni najmanje pitati o prostoru koji im preci u nasljeđe ostaviše! Ne muče ih problemi djece i starih sa Luštice jer ona je tamo preko! Sjetiće je se samo kad treba prodati zemlju! I tu je kraj,” smatraju su iz Fronta.

DF tvrdi da ne nudi polovična I kratkoročna rješenja.

“Mi ćemo riješiti problem loših puteva na Luštici, nepostojanja turist biroa koji treba da radi tokom godine, vodosnabdijevanja, nepostojanja rasvjete u većini sela. Pristaništa u Rosama i Zanjicu koja vape za rekonstrukcijom! Borićemo se da prostor Luštice bude bolje pokriven mobilnim i Interenet signalom!Postavićemo putokaze i table sa iscrpnim podacima o znamenitostima Luštice! Otvorićemo vrata provjerenim stranim i domaćim ulagačima! Riješićemo problem ambulante kako bi primarana zaštita bila dostupna Luštičanima," naveli su.

"Prepoznati kao mudri ljudi čiji su su preci odoljevali i većim “silama” od ove današnje, DF vjeruje u razboritost Luštičana i njihovu riješenost da ne dozvole da budu izmanipulisani praznim obećanjima DPS čiji premijer, u svom premijerskom satu, ne zna ni toponime na Luštici pravilno da pročita!”, poručuju iz Demokratskog fronta.

Bonus video: