Da plate za izgubljeni spor

Presudu je donijela sudija Privrednog suda Borjanka Zogović, a bivši sekretar Udruženja manjinskih akcionara Mljekare Mato Laković kaže da takvu „sramnu presudu nijedan ljudski um ne može prihvatiti“
232 pregleda 3 komentar(a)
Mato Laković, Foto: Luka Zeković
Mato Laković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.04.2017. 18:41h

Bivši radnici i mali akcionari podgoričke Mljekare, njih 52, suočeni su sa plaćanjem sudskih troškova od ukupno 36.437 eura jer su u Privrednom sudu, prije pet godina, izgubili parnicu.

Tom parnicom su željeli da ponište odluku o izboru članova odbora direktora koja je donijeta na skupštini akcionara tog bivšeg preduzeća 30. jula 2007. godine.

Svaki od 52 mala akcionara suočen je sa pojedinačnim troškovima koji se sa zateznim kamatama i troškovima izvršitelja kreću do 1.200 eura.

Presudu je donijela sudija Privrednog suda Borjanka Zogović, a bivši sekretar Udruženja manjinskih akcionara Mljekare Mato Laković kaže da takvu „sramnu presudu nijedan ljudski um ne može prihvatiti“.

„Još je veće čudo što ovakvu presudu potvrđuje Apelacioni sud. Nakon više od šest godina od donošenja presude, a osam godina od uvođenja stečaja sudski izvršitelj Dejan Keković šalje rješenje i blokiraju se računi bivšim akcionarima sa prinudnom naplatom... Sve ove prljave radnje su održane uz prisustvo i blagoslov državnih organa koji su bili u obavezi da spriječe pljačku Mljekare manjinskim akcionarima“, istakao je Laković.

On je naveo da su decenijama upoznavali državne organe, predsjednika Filipa Vujanovića, bivšeg premijera Mila Đukanovića, bivšeg predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, bivšu državnu tužiteljku Ranku Čarapić itd.

Laković dodaje da je sunovrat Mljekare mogao spriječiti sadašnji i tadašnji ministar poljoprivrede Milutin Simović i stečajni upravnik Mladen Marković. On apeluje na sve nadležne državne institucije da spriječe ovo kažnjavanje bivših manjinskih akcionara podgoričke Mljekare.

Bonus video: