Narušen princip jednakosti

Bivši radnici "Radoja Dakića" su posebnu pažnju skrenuli na ponašanje bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji su obmanjivali javnost u vezi sa problemom bivših dakićevaca
0 komentar(a)
Radoje Dakić protest, Foto: Savo Prelević
Radoje Dakić protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2017. 18:26h

Bivši radnici „Radoja Dakića“, koji prema pravosnažnoj presudi, potražuju više od 50 miliona eura na ime neisplaćenih zarada i kamata, obratili su se Misiji OEBS-a, ambasadoru EU u Podgorici, kancelarijama ambasada i zaštitniku ljudskih prava u Crnoj Gori.

„Više od deceniju se ne izvršava pravosnažna odluka sudske vlasti što je ozbiljno poljuljalo povjerenje u pravnu sigurnost.Postali smo svjesni svojih prava kad je Evropski sud za ljudska prava našu predstavku proglasio prihvatljivom i kad je Vlada isplatila pet fizičkih lica, što dokazuje da presuda nema veze sa fabrikom 'Radoje Dakić' već sa državom“, ističe se u pismu bivših radnika koje potpisuje predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Milan Vukčević.

On podsjeća da je, dok je stvar bila na čekanju, devet njihovih kolega izvršilo samoubistvo, a 500 ih je preminulo.

On je naveo da im je poznato da se međunarodne organizacije ne bave pojedinačnim slučajevima, ali napominje da se ovdje radi o životnim pitanjima 1.800 porodica.

Vukčević se posebno obratio ombudsmanu Šućku Bakoviću u vezi sa postupanjem Vlade, zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom i advokatske kancelarije „Prelević“ koja je podnijela predstavku Evropskom sudu.

Posebno su skrenuli pažnju na ponašanje bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji su obmanjivali javnost u vezi sa problemom bivših dakićevaca. Vukčević je najavio da će od ombudsmana tražiti da pokrene postupak za ocjenu ustavnosti člana 55. Zakona o stečaju.

Bonus video: