Njemački kruzer stigao u Bar

„Albatros“ je na jednodnevni izlet doveo 756 putnika i 355 članova posade
85 pregleda 2 komentar(a)
Njemački kruzer u Baru, Foto: Radomir Petrić
Njemački kruzer u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 27.04.2017. 12:06h

Na Gat II AD Port of Adria jutros je pristao i drugi kruzer u 2017. godini, “Albatros” njemačke kompanije “Phoneix Reisen”, čiji brodovi do sada nisu dolazili u Bar.

„Albatros“ je na jednodnevni izlet doveo 756 putnika i 355 članova posade. Kao i nedavno za francuski mini kruzer, Turistička organizacija Bar organizovala je tradicionalni doček - priganice, rakiju, vino i med, zajedno sa članovima KUD „Jedinstvo“ i đacima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Oko 200 njemačkih turista je otišlo na ekskurzije u Budvu, Kotor, na Cetinje i Njeguše u organizaciji agencije “Adria DMC”, a ostali turisti obilaze barske znamenitosti.

"U čast prvog uplovljenja, na brodu je organizovana i svečana razmjena plaketa predstavnika kompanije AD Port of Adria i agenta broda “Boka Adriatic Bijela” čijim posredstvom je i uplovio njemački brod", saopšteno je “Vijestima” iz AD port of Adria.

Prema istim navodima, porast interesovanja za Bar u kruzing svijetu potvrđuje i posjeta predstavnika najveće privatne svjetske kruzing kompanija MSC Cruises sa sjedištem u Ženevi. Gost iz MSC Cruises je posjetio AD Port of Adria u srijedu 26. aprila, i za njega je organizovan jednodnevni obilazak Stare masline na Mirovici, Starog grada u Starom Baru i Dvorca Kralja Nikole na Topolici.

Bonus video: