Investitor za Novi duvanski dolazi u Crnu Goru

Bkairat je predsjednik arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC, koja je polovinom februara 2016. sa predstavnicima Vlade i administracije Podgorice potpisala Ugovor o dokapitalizaciji i Ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom
249 pregleda 6 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Savo Prelević
Novi duvanski kombinat, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.04.2017. 19:26h

Investitor za Novi duvanski kombinat Ahmed Bkairat sjutra će se sastati sa potpredsjednik Vlade i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutinom Simovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade Simović i Bkairat obići će u 13 časova Novi duvanski kombinat i nakon toga na licu mjesta dati izjave za javnost.

Bkairat je predsjednik arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC, koja je polovinom februara 2016. sa predstavnicima Vlade i administracije Podgorice potpisala Ugovor o dokapitalizaciji i Ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom.

Arapi su se obavezali da realizuju investiciju u osnovna i obrtna sredstva vrijednu 20 miliona eura.

Kompanija BMJ Industries FZ - LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koja se jedina javila na tender za dokapitalizaciju Novog duvanskog kombinata, bez kupovine akcija, nije ispunila obećanje niti izgradila novu fabriku cigareta do februara 2017. godine, kako je to bilo predviđeno ugovorom. Fabrika nije izgrađena ni do kraja marta, kako je to obećavao predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata Isat Boljević.

Boljević je u međuvremenu uhapšen zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja nakon što je zaplijenjena veća količina cigareta na Karabuškom polju, nadomak Podgorice.

Policija je 23. marta u magacinu u Tuzima zaplijenila 8.000 paketa cigareta “virginia” i MAC, vrijednih oko četiri miliona eura, proizvedenih protekle godine u Novom duvanskom kombinatu.

U tužilaštvu i policiji nezvanično tvrde da je u magacinu na Karabuškom polju pronađena “najveća kopnena zapljena švercovanih cigareta ikada otkrivena u Evropi”.

Bonus video: