Muhamedšin nije sve platio

Administrativne troškove na prethodni dug ruski magnat pokušao da plati nakon pisanja “Vijesti”, ali na pogrešan PIB
2 komentar(a)
Oleg Muahmedšin
Oleg Muahmedšin
Ažurirano: 10.04.2017. 06:25h

Poreska uprava je potvrdila „Vijestima“ da je zamjenik direktora Rusala Oleg Muhamedšin bio neuredan poreski obveznik i da država od njega još uvijek potražuje novac, zbog čega mu je jedna od nekretnina u Tivtu i dalje blokirana.

“Rješenjem Uprave za nekretnine od 28. 3. 2013. godine upisana je hipoteka na katastarskoj parceli 965/4 KO Tivat, list nepokretnsti broj 2065 na stambeni prostor u objektu 1 označen kao PD 45 na kojem je nosilac prava svojine Muhamedšin Oleg. Obveznik je izmirio osnovni dug, međutim ostao je neizmiren dug po osnovu kamate u iznosu od 50,43€, kao i troškovi vještačenja u iznosu od 30€ i troškovi postupka u iznosu od 15€ eura i iz tog razloga hipoteka nije brisana”, kazala je “Vijestima” portparolka Poreske uprave Milica Vuletić.

„Vijesti“ su još 21. marta objavile da je na manji od dva stana na Muhamedšina u elitnom tivatskom nautičko - turističkom naselju Porto Montenegro upisana hipoteka u korist države Crne Gore zbog neizmirenog poreskog duga u iznosu od od 2.816,36 eura, na što je prije dva dana Muhamedšin reagovao preko press sekretara Rusala Elene Morenko.

„Ovim zvanično potvrđujemo da gospodin Muhamedšin nema imovinu pod hipotekom u Crnoj Gori, niti ima bilo koji poreski dug u državi. Zbog toga su svi navodi u vezi sa gospodinom Muhamedšinom u pomenutom članku potpuno netačni i neosnovani”, naveli su tada u reagovanju. Podaci Poreske uprave međutim, pokazuju da je jedan od čelnika Rusala ipak imao poreski dug od preko 2,8 hiljada eura, a da je ostale administrativne i troškove kamate pokušao da prema našoj državi izmiri tek nakon pisanja “Vijesti”.

“Dana 3. 4. 2017. godine uplaćeno je navedeno dugovanje (kamata, troškovi vještačenja i troškovi postupka), međutim, obveznik je greškom uplatio navedena sredstva sa pozivom na PIB kompanije Adriatic marinas d.o.o. Tivat, a ne na sopstveni. Stranka je obaviještena da je uplata pogrešno izvršena i upućena da podnese zahtjev za preknjiženje sredstava. Nakon podnošenja zahtjeva, koji očekujemo ubrzo i preusmjerenja sredstava na ispravan PIB, ovaj organ će podnijeti Upravi za nekretnine zahtjev za brisanje hipoteke”, kazala je Vuletić. Ona je dodala da osim ovih, Muhamedšin nema drugih neizmirenih obaveza prema crnogorskoj državnoj kasi.

Bonus video: