Rusal: Nije tačno da Mukhamedšin ima imovinu pod hipotekom u CG

Ovim zvanično potvrđujemo da gospodin Mukhamedšin nema imovinu pod hipotekom u Crnoj Gori, niti ima bilo koji poreski dug u državi. Zbog toga su svi navodi u vezi sa gospodinom Mukhamedšinom u pomenutom članku potpuno netačni i neosnovani
66 pregleda 0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 06.04.2017. 14:16h

Povodom teksta koji je objavljen u “Vijestima” 21. marta, pod nazivom “Banke kontrolišu dobar dio Porto Montenegra” u kojem se pominje reagovali su iz ruske aluminijumske kompanije Rusal. Reagovanje, koje je potpisala press-sekretar Rusala Elena Morenko, prenosimo u cjelosti:

“Pišemo u ime Olega Mukhamedšina, zamjenika izvršnog direktora, direktora za strategiju, razvoj poslovanja i finansijskih tržišta u UC RUSAL. U “Vijestima” je 21. marta objavljen netačan i štetan članak pod nazivom 'Banke kontrolišu dobar dio Porta Montenegro' koji se odnosi na gospodina Mukhamedšina. Naime, u članku se navode klevetničke tvrdnje u vezi sa gospodinom Mukhamedšinom: 'Bogataši ne plaćaju porez i stan direktora Rusala pod hipotekom'.

Ovim zvanično potvrđujemo da gospodin Mukhamedšin nema imovinu pod hipotekom u Crnoj Gori, niti ima bilo koji poreski dug u državi. Zbog toga su svi navodi u vezi sa gospodinom Mukhamedšinom u pomenutom članku potpuno netačni i neosnovani.

Ovim zahtijevamo da se odmah izda javna ispravka, koja bi trebalo da bude objavljena u štampanom izdanju “Vijesti” u obliku korigovanog članka, ili na drugi način da se istakne kako bi ispravka dostigla suštinski istu čitanost kao originalni članak.

Zahtijevamo da ubuduće, prije bilo kakvog objavljivanja, uključujući, ali ne ograničavajući se na korekciju prethodno traženog, “Vijesti” treba da obezbijede gospodinu Mukhamedšinu priliku za direktni komentar.

Bonus video: