NAJVEĆE INTERESOVANJE ZA MAVRIJAN, VELIKU PLAŽU I ADU

U Ulcinj bi da ulažu Francuzi, Austrijanci i Kinezi

Opština Ulcinj je na sajmu učestvovala u ukviru delegacije Crne Gore predvođena Ministarstvom održivog razvoja i turizma
54 pregleda 8 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 06.02.2019. 10:32h

Najveće interesovanje za investiranje u Opštini Ulcinj u oblasti turizma, na nedavno održanom sajmu nekretnina u Kanu u Francuskoj, pokazale su kompnije „Accor Hotels“ iz Francuske, „Falkensteiner group“ iz Austrije i „Wanda“ iz NR Kine. Interes da ulažu u Ulcinj pokazale su i još neke kompanije i grupe iz Turske, Arapskih Emirata i drugih evropskih zemalja. To je novinarima nakon povratka iz Francuske saopštio predsjednik Opštine Nazif Cungu.

Opština Ulcinj je na sajmu učestvovala u ukviru delegacije Crne Gore predvođena Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Ulcinjska delegacija je na bazi Prostorno Urbanističkog Plana pripremila materijal koji je predstavila zainteresovanim licima, agencijama, predstavnicima raznih investicionih grupa i direktorima brojnih turističkih lanaca. 

2Poseban fokus bio je na mogućnost valorizacije Velike plaže, Ade Bojane i Mavrijana. Osim navedenih lokacija, Opština Ulcinj ohrabruje i druge vlasnike privatnih zemljišta na atraktivnim lokacijama da se prijave ukoliko su zainteresovani da svojinu koju posjeduju valorizuju u partnerstvu sa međunarodnim partnerima", poručio je Cungu.