Uprava Rudnika uglja: Uprava neracionalno troši novac

Ukazali su i na neracionalno i nepropisno korišćenje službenih vozila Rudnika uglja, kao i na naknade borda direktora za koje je u 2015. izdvojeno 198.000 eura, u 2014. godini 131.000 eura, dok plate radnika konstantno padaju
1 komentar(a)
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.03.2017. 16:12h

Radnike Rudnika uglja osim smanjenja zarada zabrinjava i trošenje novca kompanije na projekte koji nisu dugoročni interes i ne opravdavaju svrhu ulaganja, saopšteno je iz Sindikalne organizacije Rudnika.

Navode primjer ulaganja u renoviranje upravne zgrade kopa Potrlica i njeno obezbjeđenje od klizanja.

“Prema našim nezvaničnim saznanjima u pomenute radove uložena je ne mala suma novca, pa se postavlja pitanje da li su ovi objekti mogli biti iseljeni prije bilo kakvih ulaganja, a sredstva mogla iskoristiti za gradnju novih”, navodi se u saopštenju jednog od tri sindikata. Dodaju i da se urušila betonska potporna konstrukcija separacije Doganje, iako je prošle godine značajna suma uložena u njenu ugradnju.

Ukazali su i na neracionalno i nepropisno korišćenje službenih vozila Rudnika uglja, kao i na naknade borda direktora za koje je u 2015. izdvojeno 198.000 eura, u 2014. godini 131.000 eura, dok plate radnika konstantno padaju.

Bonus video: