Raičković na čelu Asocijacije menadžera Crne Gore i naredne četiri godine

Na izbornoj Skupštini AMM za potpredsjednike su izabrani Radovan Radulović, Vinko Nikić i Ivica Ivanović. Pored njih, članovi predsjedništva AMM-a su i Slavoljub Popadić, Zoran Savić, Arsenije Boljević, Marijana Kadić Bojanić, Ana Martinović, Veliša Stamatović i Anđela Radosavović
251 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera CG
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera CG
Ažurirano: 04.03.2017. 12:15h

Dosadašnji predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM), Budimir Raičković, obavljaće tu funkciju i u naredne četiri godine.

Na izbornoj Skupštini AMM za potpredsjednike su izabrani Radovan Radulović, Vinko Nikić i Ivica Ivanović. Pored njih, članovi predsjedništva AMM-a su i Slavoljub Popadić, Zoran Savić, Arsenije Boljević, Marijana Kadić Bojanić, Ana Martinović, Veliša Stamatović i Anđela Radosavović.

Za predsjednika Skupštine AMM, izabran je Milutin Nino Radulović, a Nadzornog odbora Jelena Č. Milić.

Izabran je i konstituisan novi Upravni odbor koji čine Aleksa Lukić iz Erste banke, Biljana Bogovac iz PWC-a, Biljana Radusinović iz Telenora, Danko Đikanović iz Regal-Impex GH, Dejana Ponoš iz Arhimeda, Goran Jevrić iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Ivan Karadžić iz Mercatora CG, Matjaž Božić iz Lovćen osiguranje, Miloš Miketić iz Addiko banke, Milutin Đuranović iz Šimšić Montmilka, Nebojša Perović iz Cremaca, Nebojša Šćekić iz Sava osiguranja, Radosav Brnović iz Lyonessa, Radovan Samardžić iz Procunsult reva, Ranko Jovović iz Comp comerca, Srđan Vukčević iz Blue Coacha, Stevan Milić iz Azmont Investmentsa, Verica Maraš iz Plantaža, Vladan Tabaš iz Čikoma, Vladimir Lučić iz M:tel-a, Zoran Radulović iz Crnogorske komercijalne banke, Vinko Nikić iz Lovćen banke, Veliša Stamatović iz Human resource partnersa, Slavoljub Popadić iz Rudnika uglja, Radovan Radulović iz Montenomaksa, Marijana Bojanić Kadić iz Televizije Vijesti i Arsenije Boljević iz Deponije.

Raičković je, povodom izbora, kazao da je AMM postala institucija koju prepoznaju kao artikulisan, dobro osmišljen i kvalitetan glas poslovne zajednice.

“Uživamo respekt i doživljeni smo kao ravnopravan partner najznačajnijim institucijama i poslovnim organizacijama u Crnoj Gori, regionu i na evropskom nivou”, rekao je Raičković.

Iz AMM su saopštili da kvalitet članstva i trend njegovog rasta ukazuju na to da ideja povezivanja donosioca odluka iz privatnog i javnog sektora uživa sve veću podršku, kao i da je to povezivanje zasnovano na ideji afirmacije stvarnih vrijednosti, kao što su znanje, kompetentnost, rezultat i stalno ulaganje u ljudske resurse.

AMM, kako su dodali njeni predstavnici, zauzima mjesto u ključnim institucijama menadžerskog pokreta Evrope. AMM predsjedava Asocijacijom menadžera Jugositočne Evrope, a kolege iz regiona prepoznaju je kao organizaciju koja povezuje i koja je doprinijela da se formiraju organizacije u Makedoniji i Bosni i Hervcegovini.

U AMM smatraju da su Crnoj Gori i regionu zapadnog Balkana potrebni lideri koji će manje koristiti termin “kriza”, kojim često počinju poslovana i društvena izlaganja, a više “izazovi sa kojima se treba suočiti”.

“Problemi se mogu prevazići ukoliko se postave jasni ciljevi i ukoliko postoji dobra volja, namjera i energija da se oni riješe na konstruktivan način. Nama iz poslovnog svijeta nije ništa novo da se suočavamo sa problemima i različitim razmišljnjima, ali naučeni smo da se rezultat postiže kada saslušamo jedni druge i jasno definišemo ciljeve koje želimo da postignemo”, navodi se u saopštenju AMM.

Oni su kazali i da problemi sa kojim se suočava EU ne dovode u pitanje mjesto Crne Gore na tom putu, kao i da je osnovno pitanje konkurentni i u kojim oblastima na tom velikom tržištu.

“Ekonomiji i društvu su potrebni ljudi koji znaju šta znači upravljanje ljudskim resursima, vremenom, konfliktima i rizicima. U suštini, potreban je kadar i njegov potencijal koji može doprinijeti ekonomskom i društevnom razvoju Crne Gore. To je model koji poslovni svijet odavno prepoznaje i jedino priznaje”, saopštili su iz AMM.

Oni smatraju da je u crnogorskoj ekonomiji neophodno reformisati niz stvari, počev od sistema obrazovanja pa sve do efikasnosti javne uprave. AMM je, kako su poručili, tu da u granicama svojih kapaciteta bude konstruktivan partner, ali i da uputi kritike kako bi pomogla prevazilaženje problema.

“Problemi koji se javljaju u javnim finansijama, odnosno budžetima na državnom i lokalnim nivoima, ne trebaju rješavati daljim povećanjem poreskih opterećenja privrede, nego poreskog zahvata, personalizacijom poreskih obaveza i mjerama koje podstiču preduzetništvo, porodični biznis i otvaranje novih radnih mjesta”, naveli su iz AMM.

Bonus video: