Za nas: Čekate da Aco i A2A prodaju akcije

Navodeći obaveze iz dostupnih izvještaja za protekle tri godine, grupa građana je pozvala direktora PU da naplati obaveze RUP-a po osnovu poreza i doprinosa na zarade u iznosu 13.437.191 eura
9 komentar(a)
Rudnik Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.02.2017. 20:32h

Grupa slobodnih građana „Za NAS“ koje predvodi Demir Hodžić, odgovorila je na reagovanje Poreske uprave (PU) objavljeno u petak pod naslovom „Prije stečaja sve dužnike analiziraju“.

Oni su upozorili direktora PU Miomira M. Mugošu da izbjegne njihovu eventualnu krivičnu prijavu „da ste dio organizovanog kriminala kao još jedna državna institucija jer su većinski vlasnici Rudnika uglja (RUP) A2A i Aco Đukanović izvršili prijetnju prema bivšim članovima Odbora direktora u EPCG-u na čelu sa Kovačevićem i na njihova mjesta doveli poslušne saradnike braće Đukanović“.

„Gospodo iz PU, gospodine direktore Mugoša, Vaše reagovanje je 'dimna zavjesa' da se sakrijete iza nemoći da spriječite pljačku u pokušaju braće Đukanović i njihovog partnera A2A iz Italije, a sve na štetu građana i države Crne Gore. „Za NAS“ će uraditi sve da spriječi ovaj naum, 46. dan smo na ulici, po hladnoći, kao obespravljeni i nezaposleni ljudi, apelujući na građane da potpišu peticiju da urgencijom natjeramo državne organe, prevashodno glavnog specijalnog tužioca, pa i Vas iz PU, da hitno reagujete, striktno poštujući Ustav i zakone ove zemlje, da se spriječi osmišljena pljačka koja poprima sve obrise državnog udara. U Vašem reagovanju kažete da prije stečaja sve dužnike analizirate, e pa kad bi to bilo tačno, Vi biste davne 2010. blokirali račun Rudnika uglja Pljevlja (RUPV) za neizmirene poreske obaveze i doprinose i ne biste dozvolili dugogodišnje nagomilavanje istih“, naveo je Hodžić.

Navodeći obaveze iz dostupnih izvještaja za protekle tri godine, grupa građana je pozvala direktora PU da naplati obaveze RUP-a po osnovu poreza i doprinosa na zarade u iznosu 13.437.191 eura.

„Gospodo iz PU, gospodine direktore Mugoša, RUP je „sa obje noge u dubokom stečaju“, njihovi većinski vlasnici A2A i Aco Đukanović, svjesni svoje odgovornosti za loši menadžment napuštaju taj brod koji tone, a što je jako opasno za nas građane i državu Crnu Goru, žele da svoje akcije „uvale“ nama građanima da kroz povećanje cijene električne energije platimo njihove bezvrijedne akcije udarom od 90 miliona eura na žiro- račun EPCG. Zato Vas pozivamo da uvažite ovo naše upozorenje, da natjerate bogate vlasnike da se kreditno zaduže kod svoje Prve banke osnovane 1901. godine za iznos poreskih obaveza 13.437.191,94 eura jer postoji opravdana bojazan da taj iznos, pa i kroz traženi reprogram duga, nećete naplatiti, ili možda Vi čitate želju braće Đukanović da ovaj iznos naplatite od targetirane EPCG - građana“, ističe se u odgovoru Hodžića.

On je upozorio PU da ukoliko ne naplati potraživanje od RUP biće „direktno odgovorni za uspješnu diverziju A2A i Aca Đukanovića koji su u završnoj fazi da prodaju svoje bezvrijedne akcije iz RUP-a, koje vrijede minus 50.000.000 eura, za keš u njihov džep od 17.000.000 eura“.

„Gospodo iz PU, zar Vam nije indikativno da je RUP upravo kada su mediji objavili naš apel Poreskoj upravi da primijeni zakon i pokrene stečaj, oni podnose zahtjev za reprogram duga, što je više nego providna namjera da izbjegnu stečaj kako bi ušli u zonu pregovora o prodaji svojih akcija EPCG-u“, zaključio je Hodžić.

Bonus video: