Ponuda Budve na sajmu turizma u Pragu

Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag-Podgorica-Prag
53 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2017. 14:23h

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila turističku ponudu budvanske rivijere na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2017“, koji juče završen u Pragu.

Pored TO Budve, koja je bila i nosilac sajamskog nastupa, turističku ponudu Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavile su lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta i Podgorice. Na štandu su bili prisutni i predstavnici hotelskih preduzeća “Budvanska rivijera”, „Montenegro Stars“ i „Ulcinjska rivijera“.

Prema riječima portparola TO Budve Darje Marović na sajmu je održana konferencija za novinare kojoj su se odazvali predstavnici vodećih čeških medija iz oblasti turizma, među kojima bili su: Češko udruženje turističkih novinara - Czech Travel Press, Fine Dining Prague, Lifestyle Magazin, New Europe, Czech Wine Magazine, Press M, Nejmagazin, Zeme A Cesty, Golden Gate, Family Fresh News Magazine itd.

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude tradicionalni češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour plus, Vitkovice tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel, Ivanco Travel itd. Za ovu sezonu Kovotour Plus je intezivirao saradnju sa crnogorskim partnerima i uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični, program za seniore i dječiji program.

Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag-Podgorica-Prag.

Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa.

Galerija

Bonus video: