Čelebić blokirao Fond zbog duga od 187.000 eura

Iz firme "Čelebić" saopšteno je da su pokrenuli postupak prinudne naplate preko javnog izvršitelja
0 komentar(a)
Rozino, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Rozino, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.02.2017. 20:54h

Podgorička kompanija “Čelebić“ blokirala je Crnogoski fond za solidarno stambenu izgradnju (CFSSI), pokrenuvši prinudnu naplatu duga od 178 hiljade eura na ime izgradnje zgrade solidarno u budvanskom naselju Rozino.

Kako bi se osigurala da će dugovanje biti izmireno, u novembru prošle godine je stavljena hipoteka na zemljište, gdje je krajem septembra prošle godine stavljen kamen-temeljac za gradnju zgrade sa stanovima solidranosti.

Hipoteka sa zabranom otuženja na iznos od 178.303 eura i dalje je upisana u katastarsku evidenciju, čim je blokirana zemlja u Petrovcu, koju je Opština ustupila CFSSI za gradnju stanova za zaposlene u opštinskoj administracji i preduzećima sa teritorije Petrovca.

“Između Čelebić kompanije, kao izvođača radova, CFSSI kao investitora, u aprilu 2013. godine zaključen je ugovor o građenju, čiji je predmet izvođenje radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta na urbanističkoj parceli br. 4 u bloku 9 DUP "Rozino I" u Budvi. Investitor( CFSSI) je izmirio veći dio radova, dok je jedan dio dospjelih obaveza ostao neizmiren, i to je razlog zbog kojeg smo blokirali navedenu kompaniju i pokrenuli postupak prinudne naplate preko javnog izvršitelja“, navodi se u odgovoru “Vijestima“, koji potpisuje rukovodilac PR i marketing sektora kompanije “Čelebić“ Maja Krstajić Radoman.

Kamen-temljeac za gradnju zgrade solidarsnosti u Petrovcu položili su krajem septembra tadašnji gradonačelnik Budve Srđa Popović, predsjednik Borda direkora CFSSI Ivan Mitrović i izvršni drektor CFSSI Danilo Popović.

Izgradnja stanova za zaposlene sa teritorije Petrovca, zajednički je projekat CFSSI i Opštine Budva, vrijedan 3,15 miliona eura.

Projektom predviđena izgradnja 57 stanova, Opštini 25 odsto

Projektom CFSSI i Opštine Budva predviđena je izgradnja dvije stambene zgrade sa 57 stanova i 79 garaža.

Projektom je predviđeno 12 garsonjera, 28 jednosobnih stanova površine od 45 do 50 kvadrata, 16 dvosobnih stanova od 65 do 70 kvadrata i jedan trosoban. Opštini Budva će pripasti 25 odsto stanova, po povoljnim uslovima, jer je lokalana uprava CFSSI osobodila plaćanja komunalija, a stanove će dobiti i budvanski Vodovod, Komunalno preduzeće, hotelske kompanije kao i Uprava policije, koji su članice Fonda.

Upravo parcela na kojoj su počeli radovi, a koji su povjereni građevinskom preduzeću “Zlatibor inžinjering”, blokirana je zbog naplate dugovanja CFSSI.

Bonus video: