Da li ste i Vi među onima koji se nikada nisu oprobali na svjetskoj berzi? Evo besplatne prilike!

KapitalRS, svim čitaocima Vijesti daje priliku da se potpuno besplatno i bez ikakve obaveze oprobaju u trgovanju na najuzbudljivijem tržištu na svijetu
108 pregleda 0 komentar(a)
kapitalRS, Foto: KapitalRS
kapitalRS, Foto: KapitalRS
Ažurirano: 01.02.2017. 07:54h

Mjesto gdje se susreću ponuda i tražnja, gdje oni koji imaju višak sredstava traže one kojima ta sredstva nedostaju, mjesto nadanja i stremljenja, oduševljenja i razočarenja, mjesto velikih potencijalnih dobitaka i potencijalnih gubitaka.

KapitalRS, svim čitaocima Vijesti daje priliku da se potpuno besplatno i bez ikakve obaveze oprobaju u trgovanju na najuzbudljivijem tržištu na svijetu.

Prijavite se ovdje.

Kako su nastala finansijska tržišta?

Finansijska tržišta (svjetska berza) vuku svoje začetke iz ranih faza civilizacije ali se u modernom smislu povezuju sa italijanskim bankarstvom iz doba renesanse. Italijanska riječ "banca", označava klupu na kojoj su prvi finansijski posrednici primali vrednote i izdavali potvrde o njihovom prihvatanju na čuvanje. Ubrzo se shvatilo da te potvrde mogu da imaju mnoge druge korisne funkcije - kao sredstvo plaćanja, kreditiranja, obezbjeđenja za izvršenje obaveza itd.

Izađite na svjetsku berzu preko KapitalRS-a potpuno besplatno. Prijavite se ovdje.

Podjela finansijskih tržišta?

Osnovna podjela (finansijskih) tržišta, s obzirom na predmet trgovanja, bila bi na tržišta realne aktive, odnosno ugovora vezanih za nju (plemenitih i drugih metala, usjeva, energenata) i finansijske aktive (akcija, obveznica).

Izađite na svjetsku berzu preko KapitalRS-a potpuno besplatno. Prijavite se ovdje.

Moderno trgovanje preko interneta

Savremene tehnologije i napredni vidovi komunikacije pojednostavili su i ubrzali način(e) izlaska na finansijska tržišta i time umanjili značaj i ulogu finansijskih posrednika. Kao posljedica, drastično su opali transakcioni troškovi pa glavni argument finansijskih posrednika postaje kako da ponude što niže troškove trgovanja i bolje uslove za izlazak na finansijska tržišta.

Ne učestvovati na finansijskim tržištima znači biti izopšten iz svijeta koji je pokretač modernih ekonomskih tokova.

Izađite na svjetsku berzu preko KapitalRS-a potpuno besplatno. Prijavite se ovdje.

Materijali je pripremljen i odobren od strane lica sa dozvolom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za obavljanje djelatnosti investicionog savetnika Aleksandra Zavišića, zaposlenog na poslovima investicionog savjetnika u društvu Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6.

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Kapital RS Inc. a.d. vrši promociju usluga i pruža tehničku podršku klijentima kompanije Fortrade Ltd sa sjedištem u Londonu, koja je pod nadzorom FCA (Financial Conduct Authority) u Velikoj Britaniji. Finansijski ugovori za razliku i drugi finansijski instrumenti na koje se primjenjuje efekat poluge (leveridž) podrazumijevaju da mala promjena cijene može dovesti do gubitka uloženog kapitala, pa zato nisu pogodni za sve klijente. Gubici mogu biti veći od uloženog depozita pa se može zahtjevati dodatna uplata. Stoga je važno da u potpunosti razumijete postojeće rizike i potražite savjet stručnih lica. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili, posredovanje za, transakciju u bilo kom finansijskom instrumentu. Kapital RS / FORTRADE ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu informacija i za bilo kakve posljedice koje mogu nastati. Ne daje se nikakva garancija za tačnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje djeluje u skladu sa navedenim, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".