Delegacija Svjetske banke posjetila Bar

Služba predsjednika opštine Bar saopštila je da se ovom misijom tim Svjetske banke “nadovezuje na posjetu iz februara prošle godine”
120 pregleda 0 komentar(a)
Svjetska banka u Baru, Foto: Opština Bar
Svjetska banka u Baru, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 26.01.2017. 15:28h

Delegacija Svjetske banke i Ministarstva održivog razvoja i turizma posjetila je danas Bar i sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem razgovarala o razvoju turizma kroz uključivanje sektora poljoprivrede, ekonomije i kulture.

Služba predsjednika opštine Bar saopštila je da se ovom misijom tim Svjetske banke “nadovezuje na posjetu iz februara prošle godine”.

"Tada je održan niz sastanaka radi ispitivanja mogućnosti za sprovođenje sveobuhvatnog projekta iz oblasti održivog turizma, koji bi uključio sektore kao što su poljoprivreda-mogućnosti razvoja agro-turizma i načini povezivanja ova dva sektora, ekonomija-mogućnosti lokalnog ekonomskog razvoja, pružanja podrške malim i srednjim preduzećima koja djeluju u oblasti turizma, i kultura-razmatranje kulturnih dobara koja bi se uključila u turističku ponudu" piše u saopštenju Službe.

Ispred Svjetske banke bili su Valeri Džoj Santos, viši specijalista za urbanizam, Dean A. Cira, vodeći specijalista za urbanizam i Dragana Varezić viši programski asistent Svjetske banke, a ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma Jelena Rabrenović Mugoša i Nikola Ilić, savjetnici.

Sastanku su prisustvovale starješine organa Opštine Bar, direktorka TO Bar Neda Ivanović i predstavnici javnih preduzeća.

Bonus video: