Diznijeve akcije porasle 20% za 3 mjeseca! Trgujte besplatno na svjetskoj berzi

KapitalRS, licencirana investiciona kompanija, svim čitaocima Vijesti daje mogućnost besplatnog trgovanja cijenom akcija Diznija (takozvani CFD-i) na svjetskoj berzi, putem demo naloga sa virtuelnih 100,000 eura
0 komentar(a)
berza Dizni, Foto: KapitalRS
berza Dizni, Foto: KapitalRS
Ažurirano: 25.01.2017. 07:36h

U 2016. godini akcije Volt Diznija su porasle za 3,7%, dok je od sredine oktobra prošle godine do sredine januara 2017. godine, cijena akcije Diznija sa oko 90 dolara porasla na 108,36 dolara koliko se njom trgovalo 18. januara i time zabilježila skok od 20%.

KapitalRS, licencirana investiciona kompanija, svim čitaocima Vijesti daje mogućnost besplatnog trgovanja cijenom akcija Diznija (takozvani CFD-i) na svjetskoj berzi, putem demo naloga sa virtuelnih 100,000 eura.

Trgujte besplatno cijenom akcija Diznija klikom na link ovdje.

U ambijentu visokih cijena i snažnog rasta cjelokupnog tržišta akcija u SAD, teško je odabrati kompaniju koja može pozitivno da iznenadi. Ukoliko ne preovladaju sistematski elementi rizika, Volt Dizni je kompanija koja teško da može mnogo neprijatno da iznenadi.

O Volt Dizniju

Osnovana davne 1923. godine sa sedištem u Kaliforniji, ova kompanija kontroliše i upravlja različitim segmentima masovne zabave - filmske industrije, kompjuterskih igara, televizijske i muzičke produkcije i distribucije, hotelijerstvom itd. Osim toga, poseduje mnoštvo autorskih prava a u Kini drži značajnu poziciju na tržištu podučavanja engleskog jezika.

Filmska produkcija i prihodi kompanije koji odatle potiču naročito su važni za ovu kompaniju. Jesen i zima su obično period kad kompanija „izbacuje“ nove filmske hitove što donosi veće prihode kompaniji.

Trgujte besplatno cijenom akcija Diznija klikom na link ovdje.

Budući razvoj kompanije

Ova kompanija je u 2016. godini otkupila 74 miliona akcija na slobodnom tržištu što predstavlja djelotvoran vid raspodjele dobiti postojećim akcionarima. Postoje gledišta da ova kompanija kaska u segmentu distribucije filmova putem interneta pa su česta poređenja sa CD industrijom i onime što je na njoj učinio Apple svojim i-Pod uređajima. Čini se da menadžment kompanije polako razume i ovaj trend pa postoje naznake da je Dizni zainteresovan za kupovinu Netflix-a, filmskog on line distributera i produkcijske kuće.

Trgujte besplatno cijenom akcija Diznija klikom na link ovdje.

Poslovni rezultati

Na osnovu relativnih pokazatelja, akcija Diznija se može podvestu pod blago potcijenjenu. Njen P/E racio je 18,9 dok je prosjek industrije (zabave) 20,3 a prema sajtu Mornigstar.com i Yahoo finance. Odnos tržišne i knjigovodstvene vrijednosti iznosi 4 kod Diznija a 4,2 je prosjek industrije. Na identičan zaključak ukazuje Price/Cash flow racio koji je na nivou 13,4 a u industriji 15,3. Jedino je P/S racio nešto viši (3,2 u odnosu na 2,5). Tržišna kapitalizacija Diznija iznosi nepunih 172 milijarde dolara.

Trgujte besplatno cijenom akcija Diznija klikom na link ovdje.

Materijali je pripremljen i odobren od strane lica sa dozvolom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za obavljanje delatnosti investicionog savetnika Aleksandra Zavišića, zaposlenog na poslovima investicionog savjetnika u društvu Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6.

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Kapital RS Inc. a.d. vrši promociju usluga i pruža tehnicku podršku klijentima kompanije Fortrade Ltd sa sedištem u Londonu, koja je pod nadzorom FCA (Financial Conduct Authority) u Velikoj Britaniji. Finansijski ugovori za razliku i drugi finansijski instrumenti na koje se primenjuje efekat poluge (leveridž) podrazumevaju da mala promena cene može dovesti do gubitka uloženog kapitala, pa zato nisu pogodni za sve klijente. Gubici mogu biti veci od uloženog depozita pa se može zahtevati dodatna uplata. Stoga je važno da u potpunosti razumijete postojeće rizike i potražite savjet stručnih lica. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili, posredovanje za, transakciju u bilo kom finansijskom instrumentu. Kapital RS / FORTRADE ne prihvata odgovornost za bilo kakvu upotrebu informacija i za bilo kakve posledice koje mogu nastati. Ne daje se nikakva garancija za tačnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje djeluje u skladu sa navedenim, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".