Radunović: Sprovoditi reforme koje će omogućiti da društvo prođe period tranzicije na kvalitetan način

Radunović se sa saradnicima sastao sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivom Oravom i prezentovao osnovne fiskalne mjere, na rashodnoj i prihodnoj strani budžeta, koje će biti smjernice za vođenje ekonomske politike Crne Gore u narednom četvorogodišnjem periodu
66 pregleda 1 komentar(a)
Aivo Orav, Darko Radunović, Foto: Ministarstvo finansija
Aivo Orav, Darko Radunović, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 23.01.2017. 16:35h

U Crnoj Gori je potrebno sprovoditi sistemske reforme koje će omogućiti da društvo prođe period tranzicije na kvalitetan način, uz učvršćivanje temelja pravne i ekonomski prosperitene države, ocijenio je ministar finansija Darko Radunović.

On se sa saradnicima sastao danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivom Oravom i prezentovao osnovne fiskalne mjere, na rashodnoj i prihodnoj strani budžeta, koje će biti smjernice za vođenje ekonomske politike Crne Gore u narednom četvorogodišnjem periodu.

Njihov cilj je, objasnio je Radunović, kreiranje održivog sistema upravljanja javnim finansijama.

„Sa aspekta integracija naše zemlje u EU, ministar je naglasio potrebu sprovođenja sistemskih reformi koje će omogućiti da crnogorsko društvo period tranzicije prođe na kvalitetan način, uz učvršćivanje temelja pravne i ekonomski prosperitene države“, kaže se u saopštenju Ministarstva finansija.

Orav je, kako se navodi, ukazujući na lidersku poziciju Crne Gore u pregovaračkom procesu kada je u pitanju zapadni Balkan, istakao važnost tijesne saradnje svih vladinih tijela u budućim fazama pripreme za EU, kako bi implementacija reformi bila što efikasnija, a napreci što vidljiviji, ne samo domaćoj, već i evropskoj javnosti.

„Sagovornici su se saglasili oko potrebe intenziviranja saradnje u budućem periodu, uz otvoren i transparentan pristup obje institucije“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: