Radulovićeva firma odustala od tužbe: "Nenaplativo je, a ne volim ni da se sudim"

Kompanija "Hotels Group Montenegro Stars" odustala je od parnice kojom je tražila oko 908 hiljada eura odštete od firme Mirka Latinovića
206 pregleda 7 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Boris Pejović
Žarko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2018. 19:52h

Kompanija “Hotels Group Montenegro Stars“ Žarka Radulovića odustala je od parnice kojom je tražila odštetu od oko 908 hiljada eura od budvanske firme “Tradeunique CG“ Mirka Latinovića.

Poslije maratonskog suđenja i tri odbijajuće prvostepene presude Privrednog suda, Radulovićeva firma povukla je treću žalbu Apelacionom sudu i odustala od parnice kojom od izvođača radova na hotelu “Splendid” tražila naknadu štete.

“Odustali smo zato što je to nenaplativo. Troškovi su narasli, a pravo da vam kažem - ne volim da se sudim“, kazao je “Vijestima“ Radulović u telefonskom razgovoru.

Prethodno je Privredni sud u predmetu koji je vodila sudija Nataša Bošković, dva puta odbio tužbu “Hotels Group Montenegro Starsa”, ali je Apelacioni poništavao presude.

U trećoj prvostepenoj presudi koju je u julu prošle godine donio sudija Faruk Mušović, odbijen je najveći dio potraživanja preciziran tužbom, ali je djelimično usvojen dio u iznosu od 21.288,39 eura, na ime troškova zamjene dva objektiva za video- projektor i dva DLP projektora za potrebe konferencijskih sala.

Izgradnja “Splendida”, koji je svečano otvoren 13. jula 2006. godine, bila je prvi veliki projekat Latinovićeve firme u Crnoj Gori.

Ugovorom o izgradnji, Latinovićevoj firmi pripalo je i nekoliko apartmana u hotelskom kompleksu.

Tužilac navodi da je uredno isplatio ugovorenu obavezu, ali da kompanija koju je angažovao Latinović nije instalirala opremu odgovarajućeg kvaliteta i nije otklonio nedostatke.

Na osnovu mišljenja vještaka, utvrđeno je tokom sudskog procesa da ukupna šteta koju je tužilac pretpio usljed nekvalitetno izvedenih radova iznosi 608.139,43 eura.

Sud je odbio da se tužiocu isplati taj iznos zbog ugrađene neodgovarajuće opreme...

Privredni sud je trećom presudom, kao neosnovan, odbio i zahtjev tužioca da mu tuženi nadoknadi 300.000 eura nematerijalne štete, koja se ogleda u otkazivanju već ugovorenih konferencija, nezakazivanju i neodržavanju najavljenih, što je, prema tužbi, sve prouzrokovano lošom opremom u konferencijskoj sali.

Nakon izgradnje “Splendida”, Latinovićeva kompanija započela je i partenerski projekat sa Opštinom Budva - izgradnju poslovno-stambenog i šoping centra “TQ Plaza” u centru grada.

Taj projekat je procesuiran pred Specijalnim tužilaštvom, nakon sto su svjedoci saradnici, počev od bivšeg gradonačelnika Rajka Kuljače do samog Latinovića, označili Svetozara Marovića kao šefa kriminalne grupe koji je za sebe uzeo “lamelu C” od oko 8.250 kvadrata.

Šteta u tom projektu procijenjena je na 19,5 miliona eura, a Opštini su u protivrijednosti vraćeni kvadrati u “lameli C” i 10 stanova i poslovnih prostora u drugom dijelu kompleksa.

Bonus video: