Obradović i društvo grade još dvije mHE

Small Hydro Power Plant Mojanska i Small Hydro Power Plant Kutska su društva sa ograničenom odgovornošću čija je djaletnost proizvodnja električne energije. Osnivači su, prema podacima iz CRPS, Hidroenergija Berane, Green Solutions Podgorica i Popović elektro sistem Podgorica
262 pregleda 2 komentar(a)
hidroelektrana, Foto: Arhiva Vijesti
hidroelektrana, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.12.2016. 18:50h

Preduzeća Small Hydro Power Plant Mojanska i Small Hydro Power Plant Kutska dobila su građevinske dozvolu za izgradnju novih malih hidroelektrana na rijekama Kutska i Mojanska u opštini Andrijevica.

Građevinsku dozvolu preduzeću Small Hydro Power Plant Mojanska za mHE Mojanska 3 izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma 12. decembra ove godine. Kompanija Small Hydro Power Plant

Kutska dozvolu za mHE Kutska 2 je dobilo 13. decembra ove godine.

Small Hydro Power Plant Mojanska i Small Hydro Power Plant Kutska su društva sa ograničenom odgovornošću čija je djaletnost proizvodnja električne energije. Osnivači su, prema podacima iz CRPS, Hidroenergija Berane, Green Solutions Podgorica i Popović elektro sistem Podgorica.

Osnivači Hidroenergije Berane su Ranko Ubović, Aleksandar Mijajlović i Hemera Capital, dok je ovlašćeni zastupnik Oleg Obradović (osnivač Hemere Capital). Osnivač Green Solutionsa je Popović elektro sistem (Slobodan Popović).

Naknadu za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora (OIE), među kojima su mHE, plaćaju građani na računima za struju od 2014. Naknada je u junu povećana sa 0,0587 centi na 0,129 centi po kilovat-satu (kWh). To je bilo drugo povećanje naknada u ovoj godini. Sredinom januara je naknada povećana 26 odsto na 0,0587 centi.

Naknada za obnovljive izvore povećana je duplo u junu, a novo povećanje očekuje se krajem januara.

Bonus video: