Bračni par Boljević preuzeo Novi duvanski

Jelena Boljević je čak peta izvršna direktorica NDK od ulaska Arapa u februaru ove godine
777 pregleda 14 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2016. 18:19h

Maja Bojanić, više nije vršilac dužnosti izvršnog direktora Novog duvanskog kombinata (NDK) već je prema novim podacima iz Centralnog registra kompanija u Poreskoj upravi na tu funkciju imenovana Jelena Boljević.

Prema informacijama “Vijesti” Jelena je supruga predsjednika borda direktora kompanije Isata Boljevića, koji već čitavu godinu zastupa interese arapske kompanije BMJ Industries.

Sa predsjednikom borda NDK, protekla dva dana, “Vijesti” nijesu mogle stupiti u kontakt, niti dobiti odgovor na pitanje zašto je opet došlo do promjene izvršnog direktora Novog duvanskog, odnosno, zašto Moja Bojanić više ne obavlja tu funkciju.

Jelena Boljević je čak peta izvršna direktorica NDK od ulaska Arapa u februaru ove godine.

Najprije je to bila Dejana Šuškavčević koju je zamijenio bivši direktor starog DKP-a u stečaju Slavoljub Vukašinović. Od kraja jula ove godine tu funkciju je obavljao kratko Muhamad Arif, kojeg je Bojanićeva zamijenila nakon registracione promjene u centralnom registru 9. septembra ove godine.

BMJ Industries iz UAE se jedini javio na šestom tenderu za Novi duvanski i to za dokapitalizaciju, bez kupovine akcija. Arapi su ponudom nudili da realizuju investiciju u osnovna i obrtna sredstva vrijednu 20 miliona eura.

Boljević je najavio, najprije, da će nova fabrika početi sa radom sredinom februara naredne godine, a potom korigovao izjavu da će fabrika biti izgrađena do marta 2017. nakon čega slijedi montiranje opreme, a za što konačan rok i početak proizvodnje cigareta na novoj lokaciji nije mogao precizirati.

Proizvodnja je prekinuta prije dva mjeseca, jer kupac iz Dubaija žalio na kvalitet rezanog duvana i cigareta zbog čega nije preuzeo isporuku.

Bonus video: