Bijelo Polje: Ukinuti takse koje Opštini ne donose dobit - Vijesti.me
OSMA SJEDNICA SAVJETA ZA EKONOMSKI RAZVOJ ODRŽANA U BIJELOM POLJU

Bijelo Polje: Ukinuti takse koje Opštini ne donose dobit

Sa sjednice
Sa sjednice (Foto: Jadranka Ćetković)

Bijelo Polje mora biti konkurentno prema međunarodnim standardima indeksa konkurentnosti i predlažem da sve takse koje Opštini je donose prihode treba ukinuti, a ostale smanjiti“, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, danas na osmoj sjednici Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje.

Na sjednici je razmatrani nacrti nove Odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i članskim doprinosima za Turističku organizaciju.

“Želim da Bijelo Polje bude grad sa najmanjim brojem taksi, a novom Odlukom je predviđeno umanjenje cijena plaćanja značajnog broja postojećih taksi.

Profesor Milivoje Radović je predložio da se doprinos Turističkoj organizaciji – procenat koji ide Nacionalnoj Turističkoj organizaciji  smanji, a poveća procenat koji ide lokalnoj Turističkoj organizaciji.
Pojedinosti predloga nove Odluke iznio je Veselin Merdović iz Uprave javnih prihoda. Po toj odluci obračun doprinosa će se vršiti na osnovu poslovnog rezultata, što će dodatno rasteretiti privredu.

Na sjednici su usvojeni zaključci sa nedano održanog prvog Biznis foruma u BIjelom Polju, koji je ocijenjen kao uspješan.