Boljević o rezultatima NDKP: Za dva mjeseca izvezli 200 tona duvana

On je kazao da je u fabrici trenutno zaposlen 91 radnik i da su svima plaćeni doprinosi za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje
163 pregleda 8 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Zoran Đurić
Isat Boljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.09.2016. 19:23h

Iz Novog duvanskog kombinata u prethodna dva mjeseca izvezen je ukupno 21 kontejner rezanog duvana, ili 200 tona, vrijednosti 610.000 eura, saopštio je juče predsjednik Odbora direktora te kompanije Isat Boljević.

On je kazao da je u fabrici trenutno zaposlen 91 radnik i da su svima plaćeni doprinosi za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje.

“Svi radnici su, takođe, osigurani i kod Lovćen osiguranja u slučaju povrede na radu. Sve prethodno ukazuje na činjenicu da je investitor BMJ Industries ozbiljan i navodi koji se iznose u medijima su netačni, budući da su odredbe Ugovora o dokapitalizaciji i Ugovora o upravljanju Novim duvanskim kombinatom, ispoštovane”, tvrdi Boljević.

On napominje da je početak proizvodnje cigareta kasnio iz tehničkih razloga.

“U pitanju su veoma stare mašine i njihovo održavanje povlači sa sobom velike troškove. Investitor je, do sada, uložio veliku količinu novca, plate radnicima se uredno isplaćuju. Ulažu se veliki napori da se sa postojećim mašinama postigne planirani kapacitet izvoza. Izgradnja nove fabrike ide po planu i završetak se očekuje do marta”, zaključio je Boljević.

Bonus video: