Dobili po četiri do pet hiljada kao 24 plate

Pojedinični iznosi neto plata, kako “Vijesti” saznaju nezvanično, iznose od oko četiri hiljade do oko 5,5 hiljada eura za bivše radnike koji su ostali u ovom preduzeću do pokretanja stečaja
284 pregleda 3 komentar(a)
restoran Ribnica, Foto: Boris Pejović
restoran Ribnica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.06.2017. 19:43h

Za oko tridesetak bivših radnika kompanije Duklja Ribnice, stečajna uprava je protekle sedmice uplatila i rasporedila na račune ukupno nešto više od 300.000 eura prihodovanih od prodaje poznatog podgoričkog restorana „Ribnica“, sa pripadajućim zemljištem.

Stečajna upravnica Dragica Gvozdenović potvrdila je „Vijestima“ da je za neto plate, tj. 24 lična dohotka, kako to predviđa Zakon o stečaju, bivšim radnicima isplaćeno nešto više od 140 hiljada eura, a za povezivanje staža po osnovu dugovanih poreza i doprinosa oko 160 hiljada eura.

Pojedinični iznosi neto plata, kako “Vijesti” saznaju nezvanično, iznose od oko četiri hiljade do oko 5,5 hiljada eura za bivše radnike koji su ostali u ovom preduzeću do pokretanja stečaja.

Kompanija Ribnica Comerc, u vlasništvu biznismena Miroslava Mališića, na 16-om javnom nadmetanju kupila je restoran Ribnica sa pripadajućim zemljište za ponuđenu kupoprodajnu cijenu od 515.140 eura.

Gvozdenović je potvrdila da je kupac kupoprodajnu cijenu uplatio još u prvoj polovini aprila. Do prodaje ove atraktivne nekretnine došlo je poslije 15 propalih sudskih prodaja, unazad nekoliko godina. Na prethodnom 15. oglasu minimalna početna cijena bila je 700 hiljada eura.

Na prvom oglasu u aprilu 2014. minimalna početna cijena bila je 3,6 miliona eura.

Muke radnika ove kompanije traju od 2010. godine. Bivši radnici strahovali su za sudbinu svojih potraživanja, i sa velikom neizvjesnošću su isčekivali da li će biti ponuda za kupovinu na posljednjoj sudskoj prodaji.

Privredni sud je upravo na zahtjev bivših radnika Duklja ribnice, i pokrenut stečaj 14.novembra 2013. godine.

Preostalim radnicima prethodno tri godine nije isplaćivana zarada, a na kraju je u ovom objektu, zbog dugovanja, isključen dotok struje i vode.

Kako su objasnili, to je bio i razlog što su Privrednom sudu podnijeli zahtjev za pokretnje stečaja.

Objekat restorana Ribnica, sa pripadajućim zemljištem, bio je u suvlasništvu Duklja Ribnice sa kompanijom Jastreb DOO tako da je dio prihodovanog novca isplaćen poslovnoj banci u kojoj je postojala kreditno zaduženje.

Bonus video: