Dva puta se naplatili prema istim fakturama

„Stoga osnovano sumnjamo da je postojala prevarna namjera za donošenje ovakvog rješenja pa ćemo pokrenuti i krivični postupak kod specijalnog državnog tužioca za utvrđivanje eventualne krivice sudskog vijeća“, naveo je Ivanović
76 pregleda 1 komentar(a)
Presuda (Novina)
Presuda (Novina)
Ažurirano: 12.03.2016. 19:54h

Vlasnik i direktor firme Extra bonaca Srđan Ivanović, reagovao je na saopštenje Privrednog suda koji tvrdi da nije bilo nezakonitosti u sudskim postupcima prema njegovo preduzeću u sporu sa beranskom Mljekarom Zora.

U nadi da njegov slučaj „prate tužioci, kao i predstavnici EU u Podgorici“, Ivanović je naveo da je Vijeće Privrednog suda, cijeneći pravosnažnu presudu Mal.273/12, koju je dostavio u prigovoru na rješenje o izvršenju javnog izvršitelja I.br.1350/14, cijenilo kao neosnovan dokaz i donijelo rješenje IP.br.814/14 kojim je odbijen njegov prigovor.

Ivanović je prošle sedmice optužio predsjednika suda Blaža Jovanića da je učešćem u tročlanom Vijeću doprinio da mu 2014, uprkos pravosnažnoj presudi donijetoj u njegovu korist, bude prinudno naplaćeno 2.459 eura sa računa firme, u korist Zore, a potom i dodatnih 721 euro na ime ostalih troškova.

„Kako smo u prigovoru na rješenje o izvršenju javnog izvršitelja kao dokaz dostavili pravosnažnu presudu kojom smo oslobođeni od duga od 2.549 eura, pa je time jasno i nedvosmisleno naša obaveza po Zakonu o izvršenju i obezbjeđenju član 58 izvršena, a ostali dio duga od 5.437,20 eura prema našem dobavljaču Zora Berane uredno plaćen u cjelini. Zato smatramo da je donošenje rješenja IP.br.814/14 Privrednog suda bilo apsulutno protivzakonito jer nije postojao nijedan osnov po kojem smo mogli biti dužni osim po istim fakturama i istom iznosu koji je već jednom pravosnažno presuđen“, naveo je Ivanović u odgovoru Privrednom sudu.

On je dodao da su u napomeni prigovora na rješenje javnog izvršitelja skrenuli sudu „jasno pažnju da tužioci žele mimo zakonskih presuda da ostvare svoje ciljeve“.

„Stoga osnovano sumnjamo da je postojala prevarna namjera za donošenje ovakvog rješenja pa ćemo pokrenuti i krivični postupak kod specijalnog državnog tužioca za utvrđivanje eventualne krivice sudskog vijeća“, naveo je Ivanović.

On je objasnio da su tužbu protiv rješenja povukli jer je odbijen zahtjev za vještačenje.

Bonus video: