EPCG će i u januaru omogućiti potpis sporazum o izmirenju duga za struju na dogovorene rate

Iz EPCG preciziraju da se u sadašnju akciju, čije trajanje je produženo do 31. januara, mogu uključiti i kupci kojima ističu postojeći sporazumi sklopljeni u akciji Podijelimo teret 3. Uslov za priključenje akciji je da su plaćena tri poslednja računa, kao i decembarski račun do 31. januara
95 pregleda 2 komentar(a)
EPCG (novine)
EPCG (novine)
Ažurirano: 30.12.2017. 14:07h

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) omogućiće domaćinstvima i tokom januara da potpišu sporazum o izmirenju duga za struju na dogovorene rate, saopšteno je iz te kompanije.

Akcija nazvana Podijelimo teret 5, kako je obrazloženo, biće nastavljena i tokom janura zbog velikog interesovanja kupaca.

„Akcija omogućava kupcima iz kategorije domaćinstva, koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, da ga što jednostavnije otplate“, navedeno je iz EPCG.

Tokom novembra i decembra, u toj akciji potpisano je 10.235 sporazuma o izmirenju duga. Od tog broja, 8.797 potpisanih sporazuma odnosi se na kupce koji su nastavili izmirenje obaveza po prethodno potpisanim sporazumima, dok je 1.438 novih kupaca potpisalo sporazum Podijelimo teret 5.

Iz EPCG preciziraju da se u sadašnju akciju, čije trajanje je produženo do 31. januara, mogu uključiti i kupci kojima ističu postojeći sporazumi sklopljeni u akciji Podijelimo teret 3. Uslov za priključenje akciji je da su plaćena tri poslednja računa, kao i decembarski račun do 31. januara.

Kupcima iz kategorije domaćinstva biće omogućeno da dug otplaćuju u 22 fiksne mjesečne rate od 20 eura, za iznos iznad 440 eura, dok se za dugovanje do 440 eura, broj rata određuje dijeljenjem iznosa duga sa 20 eura.

Od potpisivanja sporazuma, kako je predviđeno, kao i za vrijeme urednog izmirenja obaveza, kupcima se neće obračunavati zatezna kamata. Da bi sporazum o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 eura i tekući račun.

Iz EPCG ukazuju da se akciji mogu priključiti i kupci kojima je obustavljeno snabdijevanje električnom energijom, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane Ugovore o izmirenju duga.

Uz taj sporazum, kupci će biti obavezni i da potpišu Ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nijesu uradili.

Bonus video: