Gardašević: Gdje su pare što je dala Vlada?

SSCG je u aprilu bio na crnoj listi Poreske uprave sa dugom za neisplaćene poreze i doprinose od 868,2 hiljade eura
130 pregleda 2 komentar(a)
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.08.2017. 19:48h

Koordinator Sindikalne regije za Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak i Pljevlja Branko Gardašević pozvao je generalnog sekretara Saveza sindikata Duška Zarubicu da objasni gdje je potrošio 711,58 hiljada eura koliko je toj sindikalnoj centrali uplatila Vlada.

Vlada je iz budžetske rezerve krajem prošle godine isplatila taj iznos Savezu. Iz SSCG su tvrdili da im država duguje po osnovu otpremnina koje su isplatili radnicima žrtvama tranzicije. Međutim, Vlada je još 2008. godine obezbijedila 16 miliona eura za žrtve tranzije, ali je dio tog novca SSCG potrošio mimo procedura zbog čega su ih radnici tužili i dobili spor, pa im je sa računa skinut novac po osnovu pravosnažnih presuda.

SSCG je u aprilu bio na crnoj listi Poreske uprave sa dugom za neisplaćene poreze i doprinose od 868,2 hiljade eura.

Gardašević je pozvao nadležne državne organe da ispitaju gdje je potrošeno 711,58 hiljada eura, jer doprinosi zaposlenima nijesu uplaćeni.

“Da su mi uplatili doprinose mogao sam steći uslov za penziju”, rekao je Gardašević “Vijestima”.

Prema njegovim riječima, Zarubica je umiješao politiku u SSCG i pita kome takav sindikat odgovara. On je pozvao zarubicu na TV duel, kako bi javnost upoznali sa situacijom u Savezu.

Gardašević navodi da je, dolaskom Zarubice na čelo SSCG prije godinu i po, dobio otkaz, ali je sud presudio u njegovu korist. Sada, kako kaže, čeka da Vrhovni su potvrdi prvostepenu presudu.

Pozvao je i ostale predsjednike opštinskih sindikalnih povjereništava koji su dobili otkaz da se obrate sudovima.

Bonus video: