Hotel Avala u blokadi zbog komunalija

Hotel redovno posluje i prima goste, ali još nema upotrebnu dozvolu, jer nijesu izmirene komunalije
156 pregleda 2 komentar(a)
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.01.2015. 08:24h

Opština Budva blokirala je račun kompanije „ Beppler & Jacobson Montenegro“ koja gazduje „Avalom“ i kolašinskom „Lipokom” na iznos od 3,9 miliona eura, nakon što firma ruskog biznismena Igora Lazurenka nije izmirila dug za komunalije.

Sredinom decembra opštinska Služba za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta donijela je rješenje o prinudnoj naplati, upravo u vrijeme kada je Lazurneko ponovo preuzeo kompniju te ostavila rok od deset dana da se izmiri dugovanje.

Kako hotelska kompanije nije uplatila iznos blokada na račun uslijedila je posljednjeg dana 2014, od kada se novaca sliva u opštinsku kasu. “Avala“ je šest godina dograđivana bez građevinske dozvole, a i mimo odobrenja arhitekte Vladislava Plamenca. Investitor nije uplatio ni centa na ime komunalije Opštni.

Hotel redovno posluje i prima goste, ali još nema upotrebnu dozvolu, jer nijesu izmirene komunalije.

„Pokreće se postupak prinudne naplate neizmirenih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Opštine Budva na teret „Beppler & Jacobson Montenegro“ u iznosu od 3.911.037 eura . Kompanija „Beppler & Jacobson Montenegro” se 26. marta 2012. obratila Opštini Budva sa zahtjevom za utvrđivanje naknade.

Sekretarijat za investicije je dostavio obračun na iznos od 4.041.037,5 eura. “Po osnovu Ugovora o avansnom plaćanju od 20. avgusta 2012. uplatili ste 55.000 eura, a 30. jula 2012. 75.000€.

Molimo vas da u roku od 10 dana uplatite razliku u iznosu od 3.911.037 eura, jer ćemo u suprotnom biti prinuđeni da preduzmemo mjere prinudne naplate“, navodi se u rješenju koje je potpisao načelnik opštinske Službe Cvetko Pajković.

Rađenović: Opština Budva želi da naplati svoje prihode

Gradonačelnik Lazar Rađenović potvrdio je da je Opština pokrenula proceduru blokade računa hotelu „Avala“.

“Predstavnici tog preduzeća nijesu uspjeli da sa nama potpišu sporazum koji bi taj račun deblokirao i koji bi njima omogućio normalno poslovanje.

Opština će veoma pažljivo gledati na ovaj privredni subjekat koji je od izuzetnog značaja za Budvu. Očekujem od njih pismo sa predlogom kako da se ova situacija razriješi. Što se tiče Opštine Budva, sve što je u skladu sa odlukom o naplati komunalija, sa naše strane biće vrlo odgovorno i isti dan riješeno, ali Opština Budva želi da naplati sve svoje prihode.

To radi i po osnovu drugih poreza. Na istinačin traćićemo od „Fab live“, „Harmonia“,i sa ostalima koji duguju za komunalije”, kazao je Rađenović za TV Budva.

Bonus video: