IRF: Nova kreditna linija za likvidnost medija

"U ovim vremenima kada je potrebno prilgoditi svoje aktivnosti novonastaloj situaciji i kada svi traže sredstva od istih medjunarodnih finansijskih institucija, u ovako kratkom roku, obezbijediti podršku za sektor koji nije u fokusu jedne razvojne institucije, nije bilo ni malo jednostavno", piše u saopštenju IRF
1131 pregleda 0 komentar(a)
IRF, Foto: Facebook
IRF, Foto: Facebook

Investiciono-razvojni fond (IRF) je, u skladu sa usvojenim Vladinim mjerama, formirao novu kreditnu liniju kako bi se pomoglo medijima da ublaže ili smanje posljedice izazvane pandemijom novog koronavirusa, saopšteno je danas iz te institucije.

"Kreditna sredstva su namijenjena za održavanje likvidnosti elektronskih i štampanih medija, koji su registrovani u Crnoj Gori i koji posluju u skladu sa zakonima o medijima Crne Gore", istakli su iz IRF.

U saopštenju se dodaje da će ova kreditna linija biti upotrijebljena isključivo za potrebe rješavanja problema nelikvidnosti nastale kao direktna posljedica izazvana ukupnom situacijom u kojoj se nalaze Crna Gora i cio svijet.

"Maksimalni iznos kredita je do 600.000 eura, uz kamatnu stopu 2%, i rok povraćaja do osam godina, od čega je grejs period do dvije godine. Sredstva kredita se mogu koristiti za: obrtna sredstva (troškovi materijala, repromaterijala i proizvodnih usluga), isplatu neto zarada zaposlenima za period trajanja mjera zaštite (za period do tri mjeseca) i troškove zakupa za period trajanja mjera zaštite (za period do tri mjeseca)", kazali su iz IRF.

Iz te institucije su poručilu da s obzirom da IRF, kao razvojna institucija, iz razumljivih razloga, nije podržavala medije, bilo je potrebno uložiti mnogo truda da se obezbijede sredstva za tu kreditnu liniju.

"U ovim vremenima kada je potrebno prilgoditi svoje aktivnosti novonastaloj situaciji i kada svi traže sredstva od istih medjunarodnih finansijskih institucija, u ovako kratkom roku, obezbijediti podršku za sektor koji nije u fokusu jedne razvojne institucije, nije bilo ni malo jednostavno", piše u saopštenju IRF.

Napominju se sva dokumentacija dostavlja elektronskim putem, na e-mail adresu: info@irfcg.me ili putem pošte na adresu IRF-a: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj 126/I, 81000 Podgorica.

"Za sve detaljnije informacije i pitanja zainteresovani nam se mogu obratiti putem besplatnog poziva naseg call centra na broj 080 012 012", zaključuje se u saopštenju IRF.

Bonus video: